Opleiding: Bachelor
Locatie: Leeuwarden
Opleidingsduur: 4 jaar
Taal: Nederlands
Soort: Voltijd

bsc Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek (bachelor voltijd)

Kom naar de open avond! Aanmelden

Medisch Analist en meer

Bij de opleiding Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek leer je meer op het gebied van scheikunde en biologie. Hierbij kun je denken aan DNA, cellen, enzymen, het afweersysteem, bacteriën en virussen. En hoe deze aspecten een rol spelen bij ziekte en gezondheid. Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek werd vroeger wel de 'Medische Analistenopleiding' genoemd. Medisch Analist kun je nog steeds uitstekend worden, maar nu word je veel breder opgeleid.

Kenniscirculatie

Tot voor kort moest er een ‘kweekje’ worden gemaakt als je precies wilde weten welke bacterie de veroorzaker was van een infectie. Tegenwoordig maakt de moleculaire snelle detectie een grote opmars. Een kweekje heeft nu nog maar twee uur nodig in plaats van twee dagen. De ontwikkelingen buitelen over elkaar heen, wij volgen ze op de voet in ons lesprogramma. En meer dan dat, want regelmatig zorgen onze eigen studenten voor extra kennis bij anderen! Dat noemen wij kenniscirculatie: de opleiding werkt samen met biomedische bedrijven die vragen bij ons neerleggen die wij voor ze uitpluizen.

Specialisaties

Krijg jij geen genoeg van het verzamelen en analyseren van data, dan kan je je richten op het vakgebied Biological Data Science. Of specialiseer je je in Biomedical Research zodat je researchanalist in een academisch ziekenhuis, op een universiteit of bij een bedrijf kunt worden? Misschien ben je wel meer geïnteresseerd in gezonde voeding en de invloed die voeding heeft op het menselijk lichaam. Ook dan is deze studie echt iets voor jou.

Wie ben jij?

Het werken in een laboratorium spreekt je aan. Je vindt organismen, virussen en bacteriën interessant. Je bent onderzoekend, nieuwsgierig en graag praktisch bezig. Daarnaast kan je goed zelfstandig taken uitvoeren.

Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek is een samenwerking van HVHL en NHL Stenden Hogeschool. Denk er daarom om bij het aanmelden voor deze studie in Studielink dat je bij “naam instelling” kiest voor NHL Stenden Hogeschool. Zie Praktische informatie voor verdere uitleg.

Kom een dagje proefstuderen! Inschrijven
Meer informatie? NHL / Stenden Hogeschool