Praktische informatie

Als je aan een nieuwe studie begint, komt er van alles op je af. Je gaat studeren en misschien ook op kamers in Leeuwarden. Hoe zit het met het collegegeld en financiering, aanmelden en inschrijven, de graad van je diploma en begeleiding tijdens je studie? We zetten wat dingen voor je op een rijtje.

Let op bij inschrijven

De opleiding Chemie is een samenwerkingsverband tussen Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL) en NHL Stenden Hogeschool. Denk er bij het aanmelden voor deze studie in Studielink om dat je bij 'naam instelling' kiest voor NHL Stenden Hogeschool. Voor verdere informatie over inschrijven/aanmelden kun je terecht op de website van NHL Stenden Hogeschool. Je volgt de studie op de locatie van HVHL in Leeuwarden.

Collegegeld en financiering

Voor informatie over collegegeld en financiering verwijzen wij je graag naar de website van NHL Stenden Hogeschool.

Aanmelden en inschrijven

Voor informatie over aanmelden en inschrijven verwijzen wij je graag naar de website van NHL Stenden Hogeschool.

Aangemeld voor de opleiding?

Je hebt je aangemeld als student op HVHL en we kijken er naar uit om je te ontmoeten! Je ontvangt voor de zomervakantie een mail van ons met daarin alles wat je moet weten ter voorbereiding op je studie, zoals informatie over boekenlijsten, lesroosters en andere praktische zaken.

De graad van je diploma

De diploma's van HVHL staan voor verschillende graden. Voor de meeste 4-jarige hbo-opleidingen is dat Bachelor of Science (BSc), voor andere is dat Bachelor of Business Administration (BBA) of Bachelor (Ba).) Lees meer.

Begeleiding

Als student word je goed begeleid: je krijgt bijvoorbeeld een studieloopbaanbegeleider waarmee je je voortgang kunt bespreken. Verreweg de meeste studenten hebben een gezellige en leerzame studententijd, maar er kunnen natuurlijk altijd bijzondere situaties ontstaan. Heb je een ziekte of handicap, zijn er problemen met dyslexie of bijzondere omstandigheden? Neem dan tijdig contact op met een decaan

Studie in cijfers

Benieuwd hoe de opleiding Chemie scoort op studenttevredenheid – beoordeeld door studenten van HVHL en op landelijk niveau – wat je kansen zijn op de arbeidsmarkt of hoeveel eerstejaars er instromen? Bekijk het hieronder in het ‘Studie in cijfers’ overzicht.