Specialisaties

Binnen de opleiding Bos- en Natuurbeheer kun je je specialiseren in één van de zes richtingen. Wat je ook kiest, je leert om ecologische, maatschappelijke en economisch belangen te verbinden. Op die manier draag je als student en uiteindelijk als professional bij aan een duurzame leefomgeving. Er zijn vier nationale en twee internationale mogelijkheden om je in te verdiepen:

Toegepaste ecologie

Doe je graag onderzoek aan wilde planten en dieren en wil je bezig zijn met de inrichting van natuurgebieden? Bij Bos- en Natuurbeheer leer je de kennis van ecologie te gebruiken bij duurzaam beheer van biodiversiteit en natuur! Lees meer.

Beheer van bos en natuur

Wil je graag terreinbeheerder worden? Leer bij Bos- en Natuurbeheer alles over aanleg, beheer en exploitatie van bos en natuurterreinen. Lees meer.

Mens en Natuur

Wil jij mensen en natuur dichter bij elkaar brengen? Bij Bos- en Natuurbeheer leer je over natuureducatie, natuurbeleving, omgevingspsychologie, het effect van natuur op kinderen en gezondheid! Lees meer.

Rentmeesterij

Wil jij je bezig houden met de realisatie van een (financieel) duurzaam landschap? Bij Bos- en Natuurbeheer leer je onderhandelen, organiseren en coördineren. Je krijgt een brede kennis over ontwikkeling en beheer van landgoederen, gebouwen en grondgebruik. En over alles wat in die wereld verandert. Lees meer.

Tropical Forestry (Engelstalig)

Tropische bossen leveren hout en allerlei andere producten voor lokale gemeenschappen en zijn belangrijk voor biodiversiteit en klimaat. Help mee duurzame ontwikkeling voor mens en natuur in de tropen gestalte te geven! Lees meer.

International Timber Trade (Engelstalig)

Word een expert op het gebied van houthandel en houttechniek! Bij Bos- en Natuurbeheer leer je alles over in- en verkoop, transport en houttechniek. Lees meer