Dutch Design Week: HVHL studenten onthullen Nederland in 2148

23-10-2023

De toekomst staat vol met onbekende avonturen en uitdagingen. Hoe zal Nederland eruitzien in het jaar 2148? Studenten van Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL) onderzochten deze vraag en presenteren hun visionaire ideeën op de Dutch Design Week (DDW). 

Wat is de Dutch Design Week?

De Dutch Design Week (DDW) is een groot design evenement in Eindhoven. Elk jaar in oktober komen de beste ontwerpers uit Noord-Europa hier samen. 

Bij DDW draait alles om nieuwe ideeën. Ontwerpers, bedrijven en creatievelingen laten hier zien wat ze hebben bedacht. Het is een plek waar nieuwe ontwikkelingen in design worden gedeeld. 
 

Dit kun je verwachten tijdens DDW: 

  • Exposities 

  • Lezingen 

  • Awards 

  • Bijeenkomsten om te netwerken 

  • en debatten 

 
DDW is niet alleen voor ontwerpers of mensen die van design houden. Ook bedrijven, en scholen komen erheen. Het is een mix van mensen die allemaal iets met design hebben. 

En één van die scholen is Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL). Studenten van de opleiding Tuin- en Landschapsinrichting doen mee aan een bijzonder project.  

Ze laten hun licht schijnen over hoe Nederland eruit zou kunnen zien in het jaar 2148. Dit doen ze met mooie maquettes en uitleg. Het project heet 'Nederland in 2148'.  

Het leuke aan deze opdracht is dat het je aan het denken zet. Het laat zien hoe design onze wereld beter kan maken. En het brengt gesprekken op gang. Tussen ontwerpers, maar ook met het publiek. 
Met inspirerende projecten zoals 'Nederland in 2148' van HVHL, wordt de kracht van creatief denken en design echt zichtbaar. 

 

Opdracht voor Dutch Design Week: Nederland in 2148

In de opdracht 'Nederland in 2148' worden studenten uitgedaagd om na te denken over de toekomst van het Nederlandse landschap. Hoe zit het met de klimaatverandering, en stijgende zeeniveaus? 

Met maquettes hebben studenten verschillende gebieden van Nederland gemodelleerd, gebaseerd op diverse scenario's die de toekomst van wonen, werken, recreëren, infrastructuur, voedselproductie, mobiliteit, natuur en energie verkennen.  

Deze opdracht nodigt bezoekers uit om door het toekomstige Nederland te wandelen. Het biedt een tastbare manier om de toekomstige uitdagingen en mogelijkheden van het Nederlandse landschap te begrijpen. 

 

Opleiding Tuin- en Landschapsinrichting (HVHL)

Lijkt dit jou ook interessant? Volg dan de opleiding Tuin- en Landschapsinrichting aan Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL). De opdracht 'Nederland in 2148' tijdens de Dutch Design Week laat zien dat leren bij HVHL niet alleen uit boeken komt. Je gaat echt aan de slag! 

Je kunt deze vierjarige bacheloropleiding zowel in voltijd als in deeltijd volgen in Velp (bij Arnhem). Of je kiest voor de tweejarige variant, de associate degree Tuin- en Landschapsinrichting. In alle gevallen ga je aan de slag met ontwerpen maken. Je ontdekt ook hoe je plannen maakt om bepaalde plekken te verbeteren of te behouden. Je kijkt naar hoe een omgeving het beste gebruikt kan worden, rekening houdend met de natuur en wat mensen nodig hebben. 

Het leuke is dat je samenwerkt met veel verschillende mensen zoals architecten en kunstenaars. En je doet mee aan spannende projecten zoals 'Nederland in 2148'. Je kunt echt iets betekenen voor de toekomst van ons land! 

 

Smaakt dit naar meer?

Bezoek de DDW en onze expositie: https://ddw.nl/nl/programma/10436/nederland-in-2148  

 

Of bekijk onze: 

  • voltijd HBO Tuin- en Landschapsinrichting opleiding 

  • deeltijd HBO Tuin- en Landschapsinrichting opleiding