Cursus Ruimtelijke Informatietechnologie (RIT)

Cursus | 15 dagen |HBO niveau GEO | Geodata | GIS

Een betere wereld door een betere digitale wereld

Vegetatieonderzoek, dijkmonitoring, boomhoogtebepaling, geschiktheidsstudies landbouwgronden, onderzoek waterverontreiniging, risicoanalyse hittestress of wateroverlast, cultuurhistorisch onderzoek, opsporing synthetische verontreinigingen, locatieonderzoeken voor wind- en/of zonne-energie… Ga zo maar door.

Steeds breder, de toepassingsmogelijkheden van ruimtelijke informatietechnologie, lees geodata. Steeds actueler, om niet te zeggen steeds urgenter ook, mede in het licht van de klimaatverandering. Want hoe beter wij in staat zijn om onze wereld digitaal in kaart te brengen, hoe beter wij onze echte wereld vorm kunnen (blijven) geven!

Unieke kennismaking
Vandaar de HBO-cursus Ruimtelijke Informatietechnologie (RIT): een voor Nederland unieke manier om kennis te maken met, dan wel door te groeien in zaken als Geografische Informatiesystemen (GIS), digitale data-inwinning, geo web-apps en het analyseren van satellietbeelden (Remote Sensing). En zowel theoretisch als praktisch in aanraking te komen met de verschillende aspecten en toepassingen van ruimtelijke informatietechnologieën.

Pracht baankansen
Met alle prachtkansen van dien op een geodata-gerelateerde baan. Want of het nu gaat om de (semi) overheid, het bedrijfsleven of de adviessector, ongeacht de omvang van de instelling of organisatie in kwestie, overal wordt meer en meer gewerkt met geodata. In binnen-, maar zeker ook in het buitenland. 

Modulaire opzet
De drie kernelementen van de cursus RIT zijn Geografische informatiesystemen (GIS), Remote Sensing (RS) en satellietnavigatiesystemen (GNSS). Verder is de cursus bewust modulair van opzet. Dit om elke cursist op zijn eigen niveau (basis, gevorderd en professional) in te kunnen laten stappen.

Praktische informatie

Cursuslocatie: Velp
Kosten: € 4.250,00 vrij van BTW
Cursusduur: 15 dagen
Startdatum: 26 april 2023 

Doe je mee? Aanmelden

Meer weten?

Klik hier om de flyer Ruimtelijk Informatietechnologie te downloaden. Of neem contact op met de afdeling Trainingen & Cursussen in Velp via 026 369 56 40 of info.tc@hvhl.nl

HVHL behoudt het recht voor om wijzigingen in een studieprogramma, docenten en de inhoud aan te brengen als dat nodig is voor het bereiken van het resultaat of in geval van overmacht.