Onderzoeksvaardigheden

Training voor docenten Bovenbouw havo/vwo

Bij workshops Onderzoeksvaardigheden op havo/vwo docenten-conferenties blijkt telkens een sterke behoefte aan vergroting van kennis en vaardigheden bij het begeleiden van praktijkgerichte (onderzoeks)opdrachten. Dat is voor Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL) aanleiding geweest een training te ontwikkelen voor havo/vwo docenten en TOA's om leerlingen beter te kunnen begeleiden bij profielwerkstukken (pws) en praktische opdrachten (po).

De training sluit sterk aan op de praktijkgerichte werkwijze, die bij hbo-opleidingen en gamma- en bètawerkvelden veelal wordt toegepast.

Hoofdelementen van de training zijn:

  • Gestructureerd opbouwen van een onderzoeksvoorstel (plan van aanpak)
  • Het verwerken van onderzoeksgegevens in Excel (aan de praktijk ontleende datasets) ​met eenvoudige statistische tools.

In de cursus is ruimte voor specifieke vragen vanuit het eigen vak.

Praktische informatie

Locatie: Leeuwarden
Kosten: € 760,-
Tijdsduur: 14.30 uur - 19.00 uur
Startdatum: najaar 2023

Download de flyer Onderzoeksvaardigheden

Heb je interesse in deze cursus, stuur dan een e-mail naar: [email protected] of bel naar
058 2846171.

Draagt uw werkgever premie af aan Colland Arbeidsmarkt? Dan kunt u of uw werkgever wellicht subsidie aanvragen voor het volgen van deze cursus. Meer informatie vindt u hier.

Contact

T. 058 284 6160
E. [email protected]

HVHL behoudt het recht om wijzigingen in een studieprogramma, docenten en de inhoud aan te brengen als dat nodig is voor het bereiken van het resultaat of in geval van overmacht.