Lector Rik Eweg

Ph.D.  Rik  Eweg 

Lector

“Het is een uitdaging om in de toekomst voldoende, gezond en veilig voedsel te kunnen produceren voor consumenten in steden.”

Duurzame Agribusiness in Metropolitane Gebieden
Lector Rik Eweg (Ph.D.) is docent, onderzoeker en bestuurder ineen. Door de combinatie van bestuurlijk en onderzoekend werk heeft hij een integrale kijk op ontwikkelingen van duurzame agribusiness in metropolitane gebieden. Als projectregisseur van het innovatieprogramma TransForum stuurde hij praktijkprojecten aan en was hij betrokken bij de ontwikkeling van nieuwe methoden voor leren in innovatieprocessen.

Grote projecten
Als bestuurder was hij verantwoordelijk voor grote projecten op het gebied van ruimtelijke ontwikkeling en economie. Hij combineert een uitgebreide kennis over innovatieprocessen met een inhoudelijke visie op metropolitane landbouw. Hij is sterk in het analyseren en aansturen van complexe problemen en processen.

Studie en werk
Rik studeerde HTS Weg en Waterbouwkunde in Hengelo en Planologie bij Wageningen UR en promoveerde op de inzet van Geografische Informatiesystemen bij toekomst scenario's voor gebiedsontwikkeling. Hij werkte bij de universiteit als internationaal projectleider en als post-doc bij de Onderzoeksschool Productie Ecologie. Daarna was hij acht jaar wethouder in de Gemeente Wageningen. Vanaf 2006 werkte hij als projectregisseur bij het innovatieprogramma TransForum Agro en Groen.

Lectoraat Duurzame Agribusiness in Metropolitane Gebieden Bekijk