Informatie voor bedrijven

Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL) werkt graag samen met het werkveld: enerzijds om ons onderwijs op peil te houden, anderzijds omdat we ook voor werkenden passende studies hebben.

Opleidingen en cursussen voor uzelf of uw werknemer
Voor mensen in het werkveld bieden we diverse trainingen en cursussen  aan: maatwerk voor individuen en bedrijven. Kijk voor meer informatie op de pagina's van onze afdeling Training & Cursussen of neem contact op via [email protected] Daarnaast is het mogelijk om een deeltijd hbo-opleiding of associate degree te volgen.

Stagiaire voor uw bedrijf
Bent u op zoek naar een stagiaire voor uw bedrijf, dan kunt u hiervoor contact opnemen met het stagebureau. Een stagiaire kan de nieuwste kennis en ontwikkelingen brengen, maar heeft daarnaast ook eigen leerdoelen. Neemt u voor meer informatie vooral contact met ons op via de volgende mailadressen per locatie:
Locatie Velp: [email protected], locatie Leeuwarden: [email protected]


Samenwerkingsverbanden met bedrijven en instellingen
HVHL participeert in samenwerkingsverbanden van onderwijsinstellingen, kenniscentra en het bedrijfsleven. Zo komen op de Dairy Campus in Leeuwarden verschillende onderwijsinstellingen bij elkaar, waaronder HVHL en Wageningen University. Hier wordt met ondernemers en onderzoekers samengewerkt aan innovatie, onderzoek en onderwijs. In het Centre of Expertise Watertechnology (CEW) in Leeuwarden bundelen wij onze krachten op het gebeid van water.

Werkveldadviescommissies: onderwijs en bedrijfsleven
Onze docenten zijn gemotiveerd om de opleidingen actueel te houden en te zorgen dat onze studenten goed voorbereid aan hun carrière beginnen. Iedere opleiding bij HVHL heeft daarom een werkveldadviescommissie. Hierin zitten externe personen uit het bedrijfsleven, die de studieprogramma's kritisch bekijken; voldoen de studenten van HVHL straks aan de eisen die het bedrijfsleven vandaag de dag stelt aan starters? Heeft u belangstelling om mee te werken in een adviescommissie, neemt u dan vooral contact op met ons via [email protected].

Praktijkonderzoek voor en met bedrijven
Onze lectoren vormen met hun toegepast praktijkonderzoek de schakel tussen het onderwijs en het bedrijfsleven, de overheid, instellingen en andere kennispartners. Op de pagina's van de lectoraten vindt u informatie over de activiteiten en de contactgegevens. Ook kunt u contact opnemen via [email protected].