Profielwerkstukken

Ga je een profielwerkstuk maken? Wij helpen je graag op weg. Onze opleidingen behandelen namelijk ontzettend veel boeiende onderwerpen, die je ook voor je profielwerkstuk kunt gebruiken.

Voor een aantal van die onderwerpen hebben we basisinformatie verzameld: idee├źn voor onderwerpen, onderzoeksvragen die je kunt stellen en de (eerste) informatiebronnen die je hiervoor kunt raadplegen. Heb je een vraag voor je profielwerkstuk, neem dan contact met ons op.

Prijsvraag

Met je havo-profielwerkstuk kun je meedoen aan de Food Valley Havo PWS-prijs die mede georganiseerd wordt door hogeschool Van Hall Larenstein. Je kunt een mooie geldprijs winnen. Het thema dit jaar is Groen en Gezond. Daaronder vallen bijvoorbeeld onderwerpen als plant, dier, duurzaamheid, voeding en gezondheid. Lees hier meer over deze wedstrijd.

Mogelijke onderwerpen

Informatievaardigheden

Voor het vinden van betrouwbare en juiste informatie is het belangrijk het zoekproces systematisch aan te pakken. Voor hbo-studenten is er de online instructie Informatievaardigheden HBO Groen. Hierin leer je hoe je snel en systematisch informatie kunt zoeken, selecteren en evalueren. Ook voor middelbare scholieren kan deze instructie handig zijn.