Mediatheek

Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL) biedt een uitgebreide mediatheekvoorziening in Leeuwarden en Velp.

De mediatheek wil:

  • een moderne inspirerende, uitnodigende, veilige en aangename leeromgeving zijn waarin actuele en op het onderwijs aansluitende informatie in elke vorm (digitaal én fysiek) te vinden is;
  • studenten en medewerkers vaardiger en kritischer maken bij het vinden, verwerken en delen van informatie;
  • medewerkers ondersteunen bij onderwijs, onderwijsinnovatie en onderzoek vanuit onze specifieke deskundigheid.

De mediatheken zijn kwalitatief hoogwaardige afdelingen binnen HVHL en worden intensief gebruikt als ontmoetingsplek, studieruimte, loungeruimte en overlegruimte. De collectie wordt veel gebruikt en is afgestemd op de verschillende opleidingen per locatie. De mediatheken bieden ruime openingstijden en zijn in de afgelopen jaren volledig verbouwd en aangepast aan de behoefte van studenten en medewerkers.

Greeni - online bibliotheek voor het groene hbo is de gezamenlijke website van de mediatheken van HVHL, Aeres Hogeschool en HAS green university. Naast een catalogus met menufuncties zoals verlengen en reserveren, vind je speciaal voor jou geselecteerde internetbronnen, databanken en digitale tijdschriften. Ook vind je alles over informatievaardigheden (zoeken, vinden en gebruiken van informatie), auteursrechten en meer.

Op MyHVHL, de portal van HVHL, vinden studenten en medewerkers alle informatie over de dienstverlening van de mediatheek. Ook gaat de portal in op het zoeken en vinden van goede en betrouwbare informatie en wat je met die informatie kunt en mag doen.

Trefwoorden: