Opleiding: Master of Science
Locatie: Leeuwarden
Opleidingsduur: 1 jaar
Taal: Engels
Soort: Voltijd of Deeltijd

Innovative Dairy Chain Management (master voltijd of deeltijd)

Bezoek een
online studiekeuze event!
Bekijk alle mogelijkheden

Veranderingen en innovaties in de internationale zuivelsector

De master IDCM richt zich op bedrijven die voldoende melk leveren van uitstekende kwaliteit op een winstgevende manier, en zich houden aan de kwaliteits- en veiligheidseisen binnen de keten. IDCM is geschikt voor kandidaten die geïnteresseerd zijn in moderne en ver ontwikkelde zuivelketens. De Nederlandse zuivelindustrie wordt als voorbeeld gebruikt voor de innovaties.

Daarnaast wordt er aandacht besteed aan het verwerken van melk vanuit het oogpunt van de verwerkende bedrijven, waarbij wordt samengewerkt met stakeholders uit de keten of de ondersteunende keten. ‘Innovatief’ staat voor creativiteit bij het afhandelen van complexe situaties zoals: het ontwikkelen van draaiboeken voor bedrijven en de gehele sector voor onzekerheden, in plaats van de traditionele adviserende rol; het ontwikkelen van strategieën voor veranderde omstandigheden; innovatieve technologie in productie, verwerking en ketenbeheer; en het vestigen van bedrijven in andere landen of nieuwe gebieden.

In een jaar moeten 60 studiepunten behaald worden.

Voltijd of deeltijd

Het is mogelijk om het programma in voltijd of deeltijd te volgen. Kies je voor de voltijd variant, dan volg je het éénjarige programma. Binnen de deeltijd variant is het programma verspreid over twee of drie jaar. In dat geval worden het eerste en tweede trimester afgesloten met een certificaat.

Meer informatie, start en collegegeld

Voor meer informatie over de opleiding, de startdatum en het collegegeld, zie onze Engelstalige website.

Brochure aanvragen? Klik hier!
Extra informatie (English) Bekijk(pdf - 347kB)

Dit programma wordt financieel ondersteund door het SNN (Samenwerkingsverband Noord-Nederland, Ruimtelijk Economisch Programma).