Opleiding: Bachelor
Locatie: Leeuwarden
Opleidingsduur: 4 jaar
Taal: Nederlands
Soort: Voltijd

bsc Chemische Technologie (bachelor voltijd)

Kom naar de open avond! Aanmelden

Wat een werk

Veilig kunstgras dat beter voetbalt dan elk ander veld? Een plastic tas die vanzelf oplost? Of ‘gewoon’ een glaasje leidingwater? Zonder chemische technologie zou dit science fiction zijn. Of neem nou het schuim op je kopje Nespresso. Het gaatje in het filter moest daarvoor precies de juiste maat hebben, een hele klus die een wereldhit heeft opgeleverd. En wat dacht je van offshore boren? Daar gaan we tot de grenzen van de technologie en soms eroverheen. Wie zorgt voor nóg meer veiligheid bij het boren?

Zomaar een paar voorbeelden, maar we zouden dagen kunnen doorgaan... In dit werk is geen dag hetzelfde! Of je je nu specialiseert in procestechnologie of watertechnologie, je wordt met open armen ontvangen door de arbeidsmarkt. Wát een werk is er te doen!

Wie ben jij?

Jij vindt de grote stoere installaties en fabrieken machtig interessant. In een wereld van veranderende energie ben jij de regisseur Je hebt een behoorlijke dosis technisch inzicht en aandacht voor details. Logisch nadenken is een kwaliteit die bij jou past. Bij de opleiding Chemische Technologie leer je meer op het gebied van toegepaste natuurkunde en scheikunde. Je maakt combinaties, om oplossingen te vinden voor je klanten. Denk bijvoorbeeld aan het recyclen van PET-flessen, waarvan je het proces technisch optimaliseert. Naast de bèta vakken komen thema’s als duurzaamheid, communicatie en economie aan de orde. 

Chemische Technologie is een samenwerking van HVHL en NHL Stenden Hogeschool. Denk er daarom om bij het aanmelden voor deze studie in Studielink dat je bij “naam instelling” kiest voor NHL Stenden Hogeschool. Zie Praktische informatie voor verdere uitleg.

Kom een dagje proefstuderen! Inschrijven
Meer informatie? NHL / Stenden Hogeschool