Opleiding: Bachelor
Locatie: Leeuwarden
Opleidingsduur: 4 jaar
Taal: Nederlands
Soort: Voltijd

bsc Chemie (bachelor voltijd)

Kom naar de open avond! Aanmelden

Chemie is overal!

Het laboratorium wordt jouw grote ontdekkingsplek. Je mobieltje, je make-up, je favoriete drankje, je kleding, benzine, geneesmiddelen, noem maar op: het is gemaakt dankzij de chemie. Maar ook afvalwater zuiveren, het milieu schoonmaken of een misdaad oplossen met de nieuwste analysetechnieken, het kan niet zonder chemie. Of neem de kleding die je draagt. Daar zijn waarschijnlijk hypermoderne vezels in verwerkt. Met dank aan chemie. Tijdens de opleiding Chemie word je klaargestoomd voor de praktijk. Je staat midden in de samenleving en vindt de uitdagingen van alledag op je bureau. Een uitdaging voor jou?

Wie ben jij?

Scheikunde is je favoriete vak. Het laboratorium zie je als een grote ontdekkingsplek. Je wilt graag weten hoe de vork in de steel zit. Geduldig, nauwkeurig en veel oog voor details; dat ben jij. Je bent gefascineerd door onzichtbare elementen in stoffen en producten.

Chemie is een samenwerking van HVHL en NHL Stenden Hogeschool. Denk er daarom om bij het aanmelden voor deze studie in Studielink dat je bij “naam instelling” kiest voor NHL Stenden Hogeschool. Zie Praktische informatie voor verdere uitleg.

Kom een dagje proefstuderen! Inschrijven
Meer informatie? NHL / Stenden Hogeschool