Wij gebruiken cookies
Van Hall Larenstein gaat zeer zorgvuldig om met haar klanten informatie en zal deze gegevens nimmer aan derden ter beschikking stellen. Lees meer over ons Privacy- en Cookiebeleid.
Hoe zorgen we voor gezond voedsel en gezonde voeding? Consumenten vragen zich in toenemende mate af waar het voedsel dat zij eten vandaan komt. Welk verhaal zit erachter, wat zit erin en is het wel gezond? Ons huidige westerse voedingspatroon wordt steeds meer gezien als één de van de oorzaken van welvaartsziekten en daarmee gepaard gaande toenemende vraag naar gezondheidszorg.
De roep om meer biodiversiteit in graslanden, het introduceren van nieuwe landbouwgewassen, het aanpassen van productieprocessen onder druk van kostprijs en duurzaamheid zijn factoren die de samenstelling van voedingsmiddelen beïnvloeden. Soms positief, soms negatief.
Aandachtsgebieden van dit lectoraat zijn technologieën en methoden die de zuivelindustrie verduurzamen.
Lees verder
Dit associate lectoraat richt zich op onderzoek naar de veiligheid, kwaliteit en integriteit van voedsel in de gehele keten, van teelt tot verwerking, distributie en consumptie.
Lees verder