Gezond voedsel en gezonde voeding

Hoe zorgen we voor gezond voedsel en gezonde voeding? Consumenten vragen zich in toenemende mate af waar het voedsel dat zij eten vandaan komt. Welk verhaal zit erachter, wat zit erin en is het wel gezond? Ons huidige westerse voedingspatroon wordt steeds meer gezien als één de van de oorzaken van welvaartsziekten en daarmee gepaard gaande toenemende vraag naar gezondheidszorg.

De roep om meer biodiversiteit in graslanden, het introduceren van nieuwe landbouwgewassen, het aanpassen van productieprocessen onder druk van kostprijs en duurzaamheid zijn  factoren die de samenstelling van voedingsmiddelen beïnvloeden. Soms positief, soms negatief.

Lectoraten

Zuivelprocestechnologie

Aandachtsgebieden van dit lectoraat zijn technologieën en methoden die de zuivelindustrie verduurzamen.
Lees verder.

Biobased Proteins

Het doel van dit lectoraat is om zelfvoorzienende eiwitketens te creëren.  Met nieuwe duurzame plantaardige productieketens die geschikt zijn voor dierlijke en menselijke consumptie.
Lees verder.

Food, Health and Safety

Binnen dit lectoraat wordt onderzoek gedaan naar de veiligheid en gezondheidseffecten voor jong en oud van voedingsmiddelen, voedingsbestanddelen en productieprocessen.
Lees verder.

Food Physics

Lees verder

Trefwoorden: