Wij gebruiken cookies
Van Hall Larenstein gaat zeer zorgvuldig om met haar klanten informatie en zal deze gegevens nimmer aan derden ter beschikking stellen. Lees meer over ons Privacy- en Cookiebeleid.
Dit associate lectoraat richt zich op onderzoek naar de veiligheid, kwaliteit en integriteit van voedsel in de gehele keten, van teelt tot verwerking, distributie en consumptie. Het lot van de stoffen in de (circulaire) voedselketen wordt onderzocht en mogelijke gezondheidsrisico’s, en risicomitigatie strategieën worden vastgesteld. Daarnaast is er onderzoek naar de productintegriteit (voedselfraude) van voedsel. Binnen de onderzoeken worden state-of-the-art technieken ingezet en verder ontwikkeld, waaronder analytisch chemische en chemometrische technieken, fysiologisch gebaseerde kinetische modellen (PBP) en in vitro technologieën (kinetiek- en toxiciteitstesten). Het onderzoek binnen dit associate lectoraat is multidisciplinair, en draagt bij aan een duurzame toekomst voor mens en milieu. In samenwerking met kennisinstituten en het bedrijfsleven (Multinationals en Midden- en Kleinbedrijf), en met behulp van studenten van Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL), worden onderzoeksvragen door het associate lectoraat omgezet in toegepast wetenschappelijk onderzoek.
Alle publicaties van het associate lectoraat Veiligheid in de voedselketen zijn te vinden op Greeni, de online bibliotheek van het groene hbo.
Dr. Marije Strikwold ERT is associate lector Veiligheid in de voedselketen binnen het Applied Research Center van HVHL. Marije heeft milieukunde en biomedische wetenschappen gestudeerd en promoveerde aan de afdeling toxicologie van Wageningen Universiteit. Ze bestudeert het lot en de risico's van chemische verbindingen in de voedselketen en doet onderzoek naar voedselintegriteit. In haar onderzoeken werkt ze ook aan de ontwikkeling van alternatieven voor dierproeven om risico’s van chemische stoffen te beoordelen. Marije is als docent verbonden aan de opleiding forensische laboratorium onderzoek van HVHL waar zij onder meer de minor Food Forensics & Toxicology coördineert. Ze heeft ervaring met het ontwikkelen en toepassen blootstellings- en fysiologisch gebaseerde kinetische (PBK) modellen, in vitro toxiciteit en ADME-testen en analytische chemische technieken. Ze ontving 3 prijzen van de Society of Toxicology voor haar wetenschappelijke publicaties over alternatieven voor dierproeven. Marije is een EUROTOX geregistreerd toxicoloog.
Wil je meer weten over het associate lectoraat, stuur dan een email naar [email protected] of bel +31 6 2221 8304.