Opleiding: Bachelor
Locatie: Leeuwarden
Opleidingsduur: 4 jaar
Taal: Nederlands
Soort: Voltijd

Biotechnologie (bachelor voltijd)

Kom naar de online open dag op
7 november 2020
Informatie en aanmelden

Levenswetenschappen en technologische ontwikkelingen

Grootschalige griepvaccinatie, de Puttense moordzaak, afvalwater zuiveren...
In de huidige maatschappij komt Biotechnologie om de haverklap om de hoek kijken. Bij Van Hall Larenstein kun je je specialiseren in onderwerpen die allemaal te maken hebben met levenswetenschappen en technologische ontwikkelingen. Raakvlakken met celbiologie, DNA, medische en/of forensische onderzoekslaboratoria zijn er altijd.

Enige opleiding in zijn soort in Nederland

Je begeeft je al snel op het snijvlak van leven en dood, biochemie van
virussen, computervirussen en informatica, chips en DNA, plaats-delictonderzoek, genetische modificatie, stamcelkweek, databank-onderzoek, nanotechnologie en beveiliging. Biotechnologie is een spannend vakgebied dat sterk in beweging is. Wil je hierin aan het werk, dan is Leeuwarden the place to be. Want de opleiding Biotechnologie in Leeuwarden is de enige in zijn soort in Nederland.

Wie ben jij?

Je vindt het leuk om te experimenteren en hebt een kritische blik. Daarnaast ben je nauwkeurig, resultaatgericht en heb je veel doorzettingsvermogen. De echte wereld staat centraal; al direct vanaf het begin werk je met casussen uit de praktijk via gastlessen, excursies, projecten en vaardigheidstrainingen. Het gaat om leren, zien en doen.

Biotechnologie is onderdeel van Life Sciences & Technology Leeuwarden, een samenwerking van Van Hall Larenstein en NHL Stenden Hogeschool.

Brochure aanvragen? Klik hier!