Samen voor Natuur 2021

Samen voor Natuur gaat over elkaar ontmoeten in de natuur.
Met enquête en podcast aan de wandel.
Genoeg reden om je ervaring en inspiratie te delen.

Zo gaan we die dag de natuur in:
Ieder een eigen weg en toch samen,
onder begeleiding van een podcast.

Geniet ervan.

Dit is het programma

Een eigen wandelroute

Op vrijdag 23 april gaat de Samen voor Natuur-wandeling van start. Een zelfgekozen wandeling in de eigen omgeving. Hoe fijn is dat! En dat onder begeleiding van interessante podcasts. Deze wandeldag wordt gelijktijdig een onderzoeksdag. Voorafgaand en direct na de wandeling vragen we je een enquête in te vullen. Met als doel: effecten meten. Wat doet een wandeling in de natuur met de 'mood'. 

Wat is je 'wandel mood'?

Vul voorafgaand aan de start van de wandeling de enquête in. Zo meten we in welke stemming je bent. De anomieme uitkomsten van deze enquête komen aan bod tijdens het symposium van 15 september.

Podcast Landschapslezen

Deze podcast duurt ongeveer 45 minuten. Je krijgt tijdens de wandeling kleine opdrachten om de zintuigen te activeren. Je verbeeldingskracht wordt aan het werk gezet. En we ontdekken wat de effecten van de opdrachten zijn op je stemming en je zintuigen.

Download deze podcast

Podcast Wandelcoaching

Deze podcast duurt ongeveer 45 minuten. Je bent één met de natuur. Je wordt je bewust van de wandelomgeving. Dat geeft je energie! Met het invullen van de enquêtes krijgen we inzicht wat wandelcoaching doet met de 'mood'.

Download deze podcast

Wandelen zonder podcast

Wandel ongeveer 45 minuten door natuur. Maak een wandeling door de omgeving die je prettig vindt. Ook een wandeling zonder begeleiding van een podcast geeft inzicht en heeft effect op je stemming. Vul daarom ook voor en na de wandeling de enquête in. 

Na de wandeling

Na drie kwartier wandelen is het tijd voor het invullen van de enquête. Dat mag natuurlijk best onder het genot van een kop koffie, thee of verkoelend drankje. De anomieme uitkomsten van deze enquête komen aan bod tijdens het symposium van 15 september.

Online gastenboek

Wat zijn je wandelervaringen op 23 april? Heb je een mooie foto gemaakt? Ben je verrast door de begeleiding en de opdrachten in de podcasts? Deel je ervaring in het online gastenboek.

Wandelen is hot

Wandelen is hot en wordt elk jaargetijde populairder. Om je nog meer te inspireren is een aantal interessante websites, blogs en video’s voor je verzameld. Deze zijn ingedeeld op de thema's die tijdens het symposium op 15 september aan bod komen:

  • recreatie

  • gezondheid

  • natuur

  • transitie

Symposium op 15 september 2021

Wandelen als actueel thema voor het symposium in september 2021. Tijdens dit symposium worden het belang en de effecten van wandelen door diverse sprekers toegelicht. Tijdens enkele workshops gaan deelnemers op zoek naar inspiratie en verdieping.