Studies over voeding

Maak jij een gezond energiedrankje?

Bestaat jouw lunch tijdens de toetsweken ook vooral uit energiedrankjes en frikandelbroodjes? De gemiddelde scholier heeft niet echt een heel gezond dieet. Het schijnt zelfs dat de hoeveelheid cafeïne en suiker in zo’n energiedrankje kan leiden tot slapeloosheid, nervositeit en angstgevoelens. Word zo’n drankje gelijk minder lekker van toch?! Maar wat dan? Bij Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL) kun je aan de slag met die vraag. Wij hebben een groot aanbod voedingsgerelateerde opleidingen. Je kunt dus zelf producten ontwikkelen of je kunt aan de slag met het opsporen en voorkomen van voedselfraude. Een groep studenten won al eens meerdere prijzen met hun groentepannenkoeken en anderen richten zich op het eetbaar maken en aantrekkelijk verpakken van insecten. Innoveer jij met ons mee?

Voedingsmiddelentechnologie

Wist je dat er vrijwel iedere dag een nieuw product op de markt komt? En dat er steeds meer aandacht is voor voedingsmiddelen die beter maar vooral ook gezonder zijn? Kwaliteit en innovatie zijn dus belangrijke begrippen in de voedingswereld. Maar de consument moet het wel lekker vinden! Vind jij het belangrijk dat voedsel veilig en van goede kwaliteit is? Dan is dit de opleiding voor jou. Lees meer over Voedingsmiddelentechnologie.

Tuinbouw en Akkerbouw

Nederland is een absolute wereldspeler op het gebied van landbouw. De export van groenten, aardappelen, zaden, bollen en bloemen is een belangrijke bron van inkomsten voor ons land. De technologische ontwikkelingen in de tuin- en akkerbouw sector gaan snel en dat is ook nodig met de groei van de wereldbevolking. Zie jij je toekomst in deze dynamische sector? Lees meer over Tuinbouw en Akkerbouw.

Bedrijfskunde en Agribusiness

De opleiding Bedrijfskunde en Agribusiness combineert bedrijfskunde met specifieke kennis van de voedsel-, bloemen- en agrarische keten. Bij Bedrijfskunde en Agribusiness leer je over logistiek, financiën, marketing en managementvaardigheden en dat allemaal gekoppeld aan gerichte product- en marktkennis bijvoorbeeld van een energiedrankje. En deze marktkennis geeft jou een voorsprong op de arbeidsmarkt; onze studenten vinden niet voor niets sneller dan gemiddeld een baan. Lees meer over Bedrijfskunde en Agribusiness.

Dier- en Veehouderij

Nederland is een absolute wereldspeler op het gebied van landbouw. De export van groenten, aardappelen, zaden, bollen en bloemen is een belangrijke bron van inkomsten voor ons land. De technologische ontwikkelingen in de tuin- en akkerbouw sector gaan snel en dat is ook nodig met de groei van de wereldbevolking. Zie jij je toekomst in deze dynamische sector? Lees meer over Dier- en Veehouderij.

International Development Management

Spreekt het verbeteren van de leefomgeving je aan, maar wil je dat vooral ook toepassen in het buitenland? Wil je samen met de lokale bevolking op een creatieve en vernieuwende manier werken aan een betere toekomst? Dan kun je je daarin specialiseren bij de opleiding International Development Management. Lees meer over International Development Management.

Biotechnologie

Grootschalige griepvaccinatie, onderzoek naar voedselvergiftiging, afvalwater zuiveren... In de huidige maatschappij komt Biotechnologie vaak om de hoek kijken. Bij Biotechnologie aan HVHL leer je meer op het gebied van scheikunde, biologie, techniek en informatica. Denk hierbij aan het doen van onderzoek aan DNA, cellen of geneesmiddelen. Lees meer over Biotechnologie.