Toelatingseisen voor mbo-ers

Met je mbo-4-diploma heb je toegang tot alle hbo-opleidingen. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat alle hbo-opleidingen ook bij jou passen. Je hebt toegang tot alle opleidingen, maar het is goed om uit te zoeken welke eigenschappen en kwaliteiten nodig zijn voor een opleiding.

Bereid je goed voor

Bereid je overstap naar het hbo goed voor. Besteed extra tijd aan de vakken die je moeilijk vindt. Kijk ook of er misschien vakken zijn die je verplicht moeten volgen om toegelaten te worden op de hbo-opleiding van jouw keuze. Of dat er vakken zijn die geadviseerd worden om te volgen op het mbo. Bij iedere opleiding staat aangegeven wat de toelatingseisen zijn en de aanbevolen vakken.

Voorbereidingscursussen

Ben jij van plan om een opleiding aan hogeschool Van Hall Larenstein / Life Sciences & Technology  te gaan volgen, maar heb je een deficiëntie in de vakken wiskunde en/of scheikunde? Een van de onderstaande cursussen helpt je om je voor te bereiden op onze opleidingen en om deficiënties in deze vakken bij te werken. Je bent ook van harte welkom als je graag je kennis van wiskunde en/of scheikunde wilt opfrissen!

Scheikunde (Leeuwarden)
De voorbereidingscursus Scheikunde in Leeuwarden bereidt je voor om goed van start te kunnen met de door jou gekozen opleiding aan Van Hall Larenstein / Life Sciences & Technology zoals Biologie en medisch laboratoriumonderzoek, Biotechnologie, Chemie, Chemische Technologie, Dier- en Veehouderij, Forensisch Laboratoriumonderzoek, Innovatieve Plantenteelt, Land- en watermanagement, Melkveehouderij, Milieukunde en  Voedingsmiddelentechnologie. Ook als je niet aan Van Hall Larenstein gaat studeren en je toch deze cursus wilt volgen ben je van harte welkom. Meer informatie over de planning, kosten en lesmateriaal kun je lezen op: www.hvhl.nl/scheikunde

Scheikunde en wiskunde (Velp)
De  voorbereidingscursus wiskunde en scheikunde in Velp helpt je een goede start te maken met de door jou  gekozen opleiding aan Van Hall Larenstein zoals International Agribusiness and Trade, Bos- en Natuurbeheer, Animal husbandry, Land- en watermanagement, Management van de Leefomgeving en Food technology. Ook als je niet aan Van Hall Larenstein gaat studeren en toch deze cursus wilt volgen ben je van harte welkom. Hierin heb je ook de keuze om één van de twee onderdelen te volgen. De kosten van de voorbereidingscursus blijven wel gelijk. Meer informatie over de planning, kosten en lesmateriaal kun je lezen op: www.hvhl.nl/wiskunde-scheikunde

Trefwoorden: