Loopbaankansen

De agrisector wacht met smart op afgestudeerden zoals jij. Ga jij aan de slag als projectleider op een afdeling logistiek of als specialist kwaliteitsborging? Of verdien je je brood toch liever als marketeer van een innovatief bedrijf? Jouw sectorspecifieke kennis en de ervaringen die je hebt opgedaan tijdens jouw stages en afstuderen zorgen voor een voorsprong op de arbeidsmarkt en een vliegende start in deze wereld waar altijd uitdagingen liggen. 

Wat kun je worden? 

Doordat je kennis hebt gemaakt met alle afdelingen en functies binnen organisaties, heb je inzicht in de verschillende processen en taken van collega’s. Jij weet dus goed hoe je binnen jouw functie om moet gaan met diverse taken, doelstellingen en personen. Je creëert samenwerking binnen het hele bedrijf en kunt dus ook op veel plekken terecht.   

Supply chain planner 

Als verantwoordelijke voor de distributie van een specifiek assortiment hou je overzicht over producten en hun levertermijnen. Zo voldoe je aan de klantvraag. Samen met sales collega's bespreek je wat je nodig hebt en als iets niet op voorraad is, communiceer je met de klant en kom je met alternatieven. 

Trader 

Als trader ben je verantwoordelijk voor offertes, dagaanbiedingen en proactieve klantbenadering. Je verwerkt orders, bewaakt inkoop- en verkoopprocessen en voert acquisitie uit. Regelmatig bezoek je zowel binnenlandse als buitenlandse klanten, waarbij je nieuwe relaties opbouwt en bestaande onderhoudt. 

Accountmanager 

Het is jouw taak om positieve productnaamsbekendheid te vestigen. Samen met jouw team ontwikkel je een langetermijnplanning om marktaandeel te vergroten of innovaties door te voeren. Je volgt markttrends en werkt samen met marketing voor productlanceringen op nieuwe markten. 

Specialist bedrijfsontwikkeling 

In deze rol help jij ondernemers, organisaties en bedrijven met vraagstukken rondom vergunningen, emissiebeperkingen, efficiëntie van ingrediënten of verbeteren van processen. Werk je voor een bureau dan werk je op verschillende plekken aan het verbeteren van een gezonder of klimaat neutraler verdienmodel. Je kunt dit natuurlijk ook als zelfstandige doen. 

 

Doorstuderen?; 

Heb je je bachelor binnen? Dan kun je natuurlijk direct een werkend bestaan opstarten. Of je kiest ervoor om door te stromen naar een master op het hbo of bij de universiteit. Bijvoorbeeld richting Business Adminstration: 

  • MSc. Business Administration, bijvoorbeeld in Rotterdam of Nijenrode. Er is op dit gebied veel aanbod binnen en buiten Nederland, zowel bij HBO als op universiteiten. MBA kan ook, maar daar wordt over het algemeen (enige) werkvervaring gevraagd. Ook zijn er andere mogelijkheden in het economisch domein, in Nederland of daarbuinten bijvoorbeeld: 
  • Management economics and consumer studies in Wageningen. 
  • MSc Suply Chain Management (VU Amsterdam) 

Sommige studenten kiezen ook voor een vervolg richting een masteropleiding op landbouwgebied (Agroeconology, Sustainable Agriculture) of ook bijvoorbeeld richting Data Science.