Studieprogramma

Studieprogramma Diermanagement

De centrale vraag tijdens de opleiding Diermanagement is: hoe gaan we met dieren om en welke waarde hebben dieren voor ons? Ethiek, welzijn en gedrag zijn daarom belangrijk binnen de opleiding. Diermanagement is een internationaal georiënteerde opleiding, mede daarom worden ook modules in het Engels gegeven.

De eerste twee jaar zijn basisjaren. Je maakt kennis met thema's als dier en beheer, beleid en wetgeving, marketing, communicatie, onderzoek, genetica en geografische informatie systemen (gis). Vanaf het derde jaar ga je aan de slag met je specialisatie in een bepaald werkveld. De specialisatie vormt de kern van je studie en bereidt je voor op je toekomstige beroep.

Studieopbouw

Jaar Periode 1 Periode 2 Periode 3 Periode 4
1 1e jaars modulen 1e jaars modulen 1e jaars modulen 1e jaars modulen
      (propedeuse stage)
Studieloopbaanbegeleiding
2 2e jaars modulen Oriëntatiestage
Studieloopbaanbegeleiding
3 Vier Major modules Vier Minor modules of Majorstage
Studieloopbaanbegeleiding
4 Vier Minor modules of Majorstage Afstudeeronderzoek
Studieloopbaanbegeleiding

 

Boeiende onderzoeksprojecten

De opleiding speelt een actieve rol bij projecten via het Kenniscentrum Burgers en Biodiversiteit (bijen, visdieven, planten, amfibieën). Bovendien zijn op dit moment drie lectoraten verbonden aan de opleiding: BijengezondheidWeidevogels en Diergedrag, Diergezondheid en Dierenwelzijn (voorheen Welzijn van Dieren). Deze lectoraten voeren diverse projecten uit waar jij als student ook aan kunt deelnemen.