Studieprogramma

Studieprogramma Diermanagement

Studenten Diermanagement hebben een gezamenlijke interesse in dieren en dierenwelzijn, maar allemaal hun eigen redenen waarom ze gestart zijn bij de opleiding. De een wil zich bijvoorbeeld richten op wilde dieren en een ander juist weer meer op zorgdieren of paarden. En zo zijn er nog vele andere opties. Daarom is het erg belangrijk dat je zelf je eigen keuzes kunt maken over hoe jouw opleiding er uit komt te zien! Je krijgt bij Diermanagement dan ook de vrijheid om zelf te kiezen welke kennis en vaardigheden het beste passen bij jouw toekomstige carrière in de diersector.

Om je te helpen bij het maken van keuzes is studiejaar 1 eerst nog een basisjaar waarin je een vast programma volgt. Zo maak je kennis met thema’s als beheer van wilde en gehouden dieren, het geven van ecologisch- en dierenwelzijnsadvies en ga je aan de slag met communicatie. Vanaf de start van studiejaar 2 kies je een focus op wilde dieren (Wildlife Management) of gehouden dieren (Dier en bedrijf) én mag je ook nog een vrij keuzeonderdeel kiezen. Dit studiejaar sluit je af met een ervaringsstage. Studiejaar 3 geeft vervolg op jouw gekozen richting voor het wilde dier of het gehouden dier, je kiest wederom een vrij keuzeonderdeel én je specialiseert je verder met een minor naar keuze. Studiejaar 4 start met een afstudeerstage en rond je vervolgens af met een afstudeeronderzoek.

Gedurende jouw hele studie word je bij het maken van al deze studiekeuzes bijgestaan door een studieloopbaanbegeleider.

Voorbeeld studieopbouw

Jaar Periode 1 Periode 2 Periode 3 Periode 4
1 Basisprogramma
Studieloopbaanbegeleiding
2 Wildlife Management of Dier en bedrijf + keuzedeel Ervaringsstage
Studieloopbaanbegeleiding
3 Wildlife Management of Dier en bedrijf + keuzedeel Minor
Studieloopbaanbegeleiding
4 Afstudeerstage Afstuderen
Studieloopbaanbegeleiding

 

Boeiende onderzoeksprojecten

Er zijn verschillende lectoraten verbonden aan de opleiding: BijengezondheidWeidevogels en Diergedrag, Diergezondheid en Dierenwelzijn. Deze lectoraten voeren diverse projecten uit waar jij als student ook aan kunt deelnemen.