Studieprogramma

Studieprogramma Diermanagement

Studenten Diermanagement hebben een gezamenlijke interesse in dieren en dierenwelzijn, maar allemaal hun eigen redenen waarom ze gestart zijn bij de opleiding. De een wil zich bijvoorbeeld richten op wilde dieren en een ander juist weer meer op zorgdieren of paarden. En zo zijn er nog vele andere opties. Daarom is het erg belangrijk dat je zelf je eigen keuzes kunt maken over hoe jouw opleiding er uit komt te zien. Je krijgt bij Diermanagement dan ook de vrijheid om zelf te kiezen welke kennis en vaardigheden het beste passen bij jouw toekomstige carrière in de diersector.

Om je te helpen bij het maken van keuzes, is studiejaar 1 eerst nog een basisjaar waarin je een vast programma volgt. Zo maak je kennis met thema’s als beheer van wilde en gehouden dieren, het geven van ecologisch- en dierenwelzijnsadvies en ga je aan de slag met communicatie. Vanaf de start van studiejaar 2 maak je de keuze voor Wildlife Management (wilde dieren) of Domestic Animal Management (gehouden dieren) én mag je ook nog een keuzemodule kiezen. Dit studiejaar sluit je af met een ervaringsstage. Studiejaar 3 geeft vervolg op jouw gekozen richting voor Wildlife Management of Domestic Animal Management, je kiest wederom een keuzemodule uit én je specialiseert je verder met een minor naar keuze. Studiejaar 4 start met een afstudeerstage en eindigt met afstuderen.

Binnen Diermanagement werken we met leerteams. Een leerteam is een groep van maximaal 10 studenten die een heel jaar lang samen leren en werken onder begeleiding van hun leerteambegeleider (docent). Samen met je medestudenten bespreek je zaken uit de leerstof, zoek je hulp bij elkaar, deel je ervaringen, en meer. Gedurende jouw hele studie neem je deel aan het leerteamprogramma.

Voorbeeld studieopbouw

Jaar Periode 1 Periode 2 Periode 3 Periode 4
1 Basisprogramma
 
2 Keuze major Wildlife Management of Domestic Animal
Management + keuzemodule
Ervaringsstage
 
3 Vervolg gekozen major Wildlife Management of
Domestic Animal Management + keuzemodule
Minor
 
4 Afstudeerstage Afstudeeropdracht
 

 

Boeiende onderzoeksprojecten

Er zijn verschillende lectoraten verbonden aan de opleiding: BijengezondheidWeidevogels en Diergedrag, Diergezondheid en Dierenwelzijn. Deze lectoraten voeren diverse projecten uit waar jij als student ook aan kunt deelnemen.