Roel Peters

"Er gaat een wereld voor mij open!"


Roel Peters werkte al in de groensector, maar vond in de deeltijd opleiding Tuin- en Landschapsinrichting, specialisatie Tuinarchitectuur, precies de verdieping die hij zocht. "Ik ben super blij dat ik deze keuze gemaakt heb, want met deze studie krijg ik gewoon zoveel meer kennis."

Ontwerpen 
"Sinds mijn mbo werk ik al bij een hovenier. Eigenlijk wilde ik toen al Tuin- en Landschapsinrichting doen, maar de kans om dit bedrijf op poten te zetten was té mooi om af te slaan. Sindsdien zijn we flink gegroeid en breiden we nog steeds uit. Toch bleef het kriebelen. Ik begon tijdens mijn werk steeds meer te ontwerpen en wilde méér. Tja, en op de open dag van de opleiding was ik meteen verkocht."

Meer kennis
"Ik ben super blij dat ik deze keuze gemaakt heb. De lesstof, de verdieping… ik krijg gewoon zoveel meer kennis. Plantenkennis, tekenvaardigheid, ontwerpen, constructietekeningen maken met AutoCad. Maar ook de schaalgrootte waarin gedacht wordt op de opleiding."

Samenhang
"Ook heb ik geleerd om anders te kijken naar beplanting. Dat voorspelde een leraar mij al, toen we als opdracht een aantal bomen moesten gaan tekenen en het klopt echt. Ik zet niet meer zomaar wat planten in de tuin, maar zoek nu de samenhang met elkaar. Combinaties van bloemen maken, de effecten van planten op elkaar weten en er mee spelen, werken vanuit een visie op de ondergrond en op de historie van de plek."

Ontwikkelingen
"Kortom, er gaat tijdens deze opleiding een wereld voor mij open. Van al deze ontwikkelingen profiteer ik niet alleen persoonlijk, maar ook tijdens mijn werk zet ik het dagelijks in. Zelfs de schaalgrootte op de opleiding komt van pas, want we hebben zojuist een paar grote projecten binnengehaald. Geen enkel probleem… dankzij Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL)."

Meer weten?
Opleidingsinformatie Tuin- en Landschapsinrichting (deeltijd)