Wij gebruiken cookies
Van Hall Larenstein gaat zeer zorgvuldig om met haar klanten informatie en zal deze gegevens nimmer aan derden ter beschikking stellen. Lees meer over ons Privacy- en Cookiebeleid.
Procesoptimalisatie om voedingswaarde van melkpoeder te verbeteren is een onderzoeksproject van het lectoraat Zuivelprocestechnologie.
Het productieproces van melkpoeder bestaat onder meer uit een aantal verwarmingsstappen, welke de voedingswaarde van het eindproduct beïnvloeden. Tijdens verwarming bestaat de mogelijkheid dat eiwitten in de melk ‘versuikeren’ en hiermee niet meer voedzaam zijn.
Binnen het Go4Dairy project wordt met behulp van experimenten op laboratoriumschaal een deel van het productieproces van melkpoeder gesimuleerd. Aan de hand van de resultaten van deze experimenten, wordt een model opgesteld waarmee de mate van versuikering van eiwitten tijdens de productie voorspeld kan worden.
Een model waarmee de verschillende projectpartners uiteindelijk hun productieproces kunnen optimaliseren om de voedingswaarde van het melkpoeder te verbeteren.
Lector: Peter de Jong, Zuivelprocestechnologie
Looptijd: 2016 - 2020
Projectpartners: Dutch Dairy Chain, FrieslandCampina, NIZO food research, Vreugdenhil Dairy Foods, Van Hall Larenstein