Welkom bij Taste Your Future

Het online evenement voor jou als mbo-4 student. 
Bijna klaar voor de overstap naar het hbo.

Luister naar studenten die je voor zijn gegaan.
Doe mee met webinars en laat je inspireren.

Zo kun jij de juiste hbo-opleiding kiezen. 
Jij kiest HVHL. 

Het programma

Programma

Bekijk de openingsfilm om 14:00.

Maak daarna een keuze uit de verschillende webinars.
De webinars starten om 14:15 en 15:15.
Om 16:15 sluiten we af.
  

Webinar: Yes, you can! De Engelse taal hoort bij het hbo.

As a professional, you will need English language skills; to read literature on new developments, to present your ideas at a conference, to contribute to discussions on Social Media. English language skills require, of course, things like words and grammar, but far more important is the courage to practice. In this webinar, you will train your courage to speak. 

Webinar: Hoe zit de vork in de steel? Onderzoek het!

2022: We staan als mensheid continu voor uitdagingen en vraagstukken, zeker in de groene sector. Om goede beslissingen te nemen tijdens en na je studie, dien je te weten wat je exact doet en waar je het voor doet. Zeker als je de wereld een stuk beter wil maken op het gebied van natuurinclusieve landbouw, dierenwelzijn, natuurontwikkeling, gezonde voedingsmiddelen en circulaire economie. We lopen de onderzoekscyclus en de onderzoeksvaardigheden langs met voorbeelden uit de praktijk en gaan er zelf mee oefenen in deze webinar.

Webinar: Plannen en zelfstandig werken. Echt, jij wordt een betere versie van jezelf.

In deze webinar over plannen en zelfstandig werken maak je kennis met allerlei manieren van plannen. Ook gaan we dieper in op wat zelfstandig werken in het HBO betekent. Een student zal hier uit eigen ervaring over vertellen en ook zijn er filmpjes met veel informatie over dit onderwerp. Na dit webinar heb jij meer zicht op de mogelijkheden van plannen en weet je hoe zelfstandig werken in het HBO in zijn werk gaat.

Webinar: Een goed verslag. Schrijfvaardigheid in het hbo.

Helder kunnen schrijven is een belangrijke vaardigheid in het hbo en later in je werk. Gelukkig hoeft niet elke zin die je schrijft in een keer helemaal goed te zijn. Ook is schrijven meer dan weten hoe het zit met d’s en t’s. In deze webinar kom je meer te weten over het schrijven van verslagen, je leert structuren herkennen en gebruiken en je kijkt door de ogen van de lezer naar je tekst. Kom je een rondje schrijven?

Webinar: Tips en trucs voor een verpletterende presentatie.

In deze webinar ga je leren van presentaties van beroemdheden als Arjen Lubach.  Je gaat oefenen om met trucs en tips zelf leren overtuigend te presenteren.

Webinar: Samenwerken op het hbo. Samen bereik je meer.

Samenwerken doen we in het hbo iedere dag.  Je kunt niet alles alleen, zeker niet in het werkveld waar wij voor opleiden.  Maar wat doen we dan eigenlijk? En hoe kun je prettig en effectief samenwerken?
In deze webinar gaan we aan de slag met samenwerken waarbij we jullie ervaringen als uitgangspunt nemen.