Voorlichting voor vo-scholen

Altijd actuele voorlichtingsinformatie bij de hand

Op deze webpage is alle relevante informatie die je als decaan,
mentor of studievoorlichter moet weten bij elkaar gezet.
De informatie wordt regelmatig aangevuld en geactualiseerd. 
Neem een kijkje en mis niets!
Zo kun je je leerlingen altijd goed en volledig informeren. 
 

Goede voorlichting = juiste studiekeuze

Profielwerkstuk

Water in de woestijn, Bomen in de stad, Van scharrelkip tot plofkip en Fokken van rashonden... Hoe nuttig en inspirerend kan het zijn als het onderwerp voor het profielwerkstuk wordt gekozen met een link naar de vervolgopleiding? HVHL helpt mee. Leerlingen kunnen met hun idee voor onderwerp bij HVHL aankloppen. En dan? HVHL studenten komen langs en verzorgen een toffe kick off onder de noemer PWS-bijeenkomst.

Aanvraag PWS-bijeenkomst

Building your world - agenda 2022

Leeuwarden
•18 en 19 januari: Wegwijsdag
•5 februari: fysieke open dag op locatie
•18 mei: Oriëntatiedag

Velp
•12 februari: fysieke open dag op locatie
 

Opleidingen gebundeld

Een handig naslagwerk: een bundel met alle opleidingen binnen handbereik. Makkelijk te downloaden en klaar voor eigen gebruik. Heb je liever een gedrukte versie, vraag een exemplaar aan via voorlichting@hvhl.nl

VR Experience

De VR Experience is een virtuele wandeling door de hogeschool in Leeuwarden en/of Velp. Laat je leerlingen alvast ervaren hoe het is om door de gangen, de labs en andere ruimtes van HVHL te lopen. Iedereen kan zelf de route bepalen door te klikken op filmpjes en pop-ups. Met aandacht voor de 360gr. opleidingsvideo's. 

Samen sterk

Er zijn vast wel voorlichtingsactiviteiten op de vo-locatie waar HVHL bij kan aansluiten. Laat het weten. HVHL zorgt voor een verrassende aanwezigheid. Zo zijn we samen sterker met als doel de leerlingen te begeleiden naar de juiste studiekeuze. Benader ons voor een afspraak of te sparren. Dat online of fysiek. Stuur een e-mail naar: voorlichting@hvhl.nl. Dan neemt Anita van Mierlo contact met  je op. Leuk om kennis te maken.

HVHL-studiekeuzetest

Welke hbo-opleiding past het beste bij die ene leerling van 4 of 5 havo? Maak het makkelijker door leerlingen de HVHL-studiekeuzetest aan te bieden. Het is een korte vragenlijst waarbij op basis van interesses en talenten de best passend HVHL-opleiding naar voren komt. De opleiding bovenaan de lijst past het beste bij de leerling. In een paar minuten heeft elke leerling een persoonlijk match.

Rondleidingen

Voor leerlingen

HVHL geeft leerlingen de kans om met een eigen groepje de hogeschool te bezoeken. 'Ouderwets’ door de hogeschool lopen, kijken en beleven. Dat is toch wat we allemaal het liefste willen. HVHL zorgt dat de locatiebezoeken bijzonder worden. Je kunt de hogeschool bezoeken op vaste momenten of zelf een datum plannen. Iedere woensdag en vrijdag van 15.30 tot 16.30 uur zijn er rondleidingen. Per rondleiding kunnen max. 10 personen mee. Een unieke kans! Klik op de onderstaande button "Meer informatie" om een rondleiding voor leerlingen te plannen. 

Voor decanen en mentoren

Ook decanen en mentoren kunnen de locatie bezoeken, studenten spreken en een kijkje nemen in de praktijklokalen. Voor deze op maat gemaakte rondleidingen neem je contact op met Anita van Mierlo via anita.vanmierlo@hvhl.nl

Magazine Studeren&zo

In het online magazine Studeren&zo lees je meer over wat de hogeschool naast het studeren nog meer te bieden heeft. Aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en ondernemerschap. Ook lees je interviews met studenten en praktische informatie. Stuur de link vooral door naar de leerlingen. Iedereen krijgt zo een mooie indruk van HVHL. 
Veel lees- en kijkplezier.