Voorlichting voor mbo-scholen

Altijd actuele voorlichtingsinformatie bij de hand

Op deze webpage is alle relevante informatie die je als decaan,
mentor of studievoorlichter moet weten bij elkaar gezet.
De informatie wordt regelmatig aangevuld en geactualiseerd. 
Neem een kijkje en mis niets!
Zo kun je je leerlingen altijd goed en volledig informeren. 
 

Goede voorlichting = juiste studiekeuze

Open- middag, avond en dagen 2022/2023

Leeuwarden
MBO Open Middag:
2 november   
15 februari      

Open Avond:
30 maart          

Velp
MBO Open Middag:
2 november     
15 februari
       
Open Avond:
30 maart       

Open dagen
Geïnteresseerden voor een fysieke open dag kunnen zich 
hier voor de eerst volgende data aanmelden om sfeer te komen proeven.  

Meeloopdagen en onderwijsbeurzen

Meeloopdagen
Geïnteresseerden in al een specifieke opleiding kunnen zich hier aanmelden voor een meeloopdag bij een van de opleidingen in Leeuwarden of Velp.

Onderwijsbeurzen
Ook extern zijn wij aanwezig met o.a. scholenvoorlichters (studenten van HVHL) bij verschillende onderwijsbeurzen waar wij klaar staan voor een kennismaking en vragen.

De data zijn:

30 september  Onderwijsbeurs Zuid
1 oktober          Onderwijsbeurs Zuid
7 oktober         Onderwijsbeurs Noord Oost
8 oktober         Onderwijsbeurs Noord Oost
26 november   Onderwijsbeurs Midden
27 november   Onderwijsbeurs Midden

VR Experience

De VR Experience is een virtuele wandeling door de hogeschool in Leeuwarden en/of Velp. Laat je leerlingen alvast ervaren hoe het is om door de gangen, de labs en andere ruimtes van HVHL te lopen. Iedereen kan zelf de route bepalen door te klikken op filmpjes en pop-ups. Met aandacht voor de 360gr. opleidingsvideo's. 

Samen sterk

Onze studenten komen graag bij jullie op school om hun eigen verhaal te vertellen over doorstuderen op het hbo. Wilt u graag een student uitnodigen op uw school? Dat kan door een mail te sturen naar coördinator voorlichting Amarins Broersma, amarins.broersma@hvhl.nl

 

Rondleidingen

Voor leerlingen

HVHL geeft leerlingen de kans om met een eigen groepje de hogeschool te bezoeken. 'Ouderwets’ door de hogeschool lopen, kijken en beleven. Dat is toch wat we allemaal het liefste willen. HVHL zorgt dat de locatiebezoeken bijzonder worden. Je kunt de hogeschool bezoeken op vaste momenten of zelf een datum plannen. Een keer in de maand op woensdag van 15.30 tot 16.30 uur zijn er rondleidingen. Een van onze studentvoorlichters staat voor je klaar. Per rondleiding kunnen max. 10 personen mee. Een unieke kans! Klik op de onderstaande button "Meer informatie" om een rondleiding voor leerlingen te plannen. 

Voor decanen en mentoren

Ook decanen en mentoren kunnen de locatie bezoeken, studenten spreken en een kijkje nemen in de praktijklokalen. Voor deze op maat gemaakte rondleidingen neem je contact op met Anita van Mierlo via anita.vanmierlo@hvhl.nl

Magazine Studeren&zo

In het online magazine Studeren&zo lees je meer over wat de hogeschool naast het studeren nog meer te bieden heeft. Aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en ondernemerschap. Ook lees je interviews met studenten en praktische informatie. Stuur de link vooral door naar de leerlingen. Iedereen krijgt zo een mooie indruk van HVHL. 
Veel lees- en kijkplezier.