Water en natuur

Wil jij oplossingen bedenken voor de meest complexe uitdagingen in deze wereld? Werkgevers staan te springen om dit soort collega's. Kijk eens wat onze opleidingen binnen Water en natuur jou te bieden hebben.

Welke opleiding past bij jou?

Kust- en Zeemanagement (Leeuwarden)

De klimaatverandering heeft grote gevolgen voor de oceanen en kustgebieden. Dat vraagt om acties. Waarmee we de kust, stranden, zee en alles wat daar leeft, kunnen beschermen. Terwijl we er wél gebruik van blijven maken. Wil jij je hiervoor hard maken? Op nationaal en internationaal niveau? Duik dan in de wereld van Kust- en Zeemanagement.

Land- en Watermanagement (Velp)

De ene keer staan de straten in de wijk blank; de andere keer liggen de akkers droog. Het veranderende klimaat zorgt voor steeds meer uitdagingen in de watersector. Heb jij zin om die - technische én menselijke - uitdagingen beet te pakken? Bij Land- en Watermanagement ga je aan de slag met watersystemen, grondwater, hydrologie en infrastructuur.

Milieukunde (Leeuwarden)

De wereldbevolking groeit, het klimaat verandert, de biodiversiteit neemt af en de grondstoffen raken op. Er is een spanningsveld tussen de welvaartswensen van de mens en wat de aarde aankan. Dat roept om een duurzamere wereld. Wil jij met innovatieve oplossingen daaraan bijdragen? Bij Milieukunde ga je op zoek naar de kansen voor het milieu.

River Delta Development (Velp)

Wereldwijd staan onze rivierdelta’s onder druk, door verstedelijking en klimaatverandering. Het is de uitdaging om deze vruchtbare en ecologisch waardevolle gebieden te versterken. Word jij die ‘facilitator of change’? Volg de Engelstalige master River Delta Development, van Van Hall Larenstein, HZ University of Applied Sciences en Rotterdam University of Applied Sciences.

Niet gevonden wat je zoekt?

Geen probleem. We hebben nog veel meer leuke en uitdagende opleidingen voor je. Bekijk op de overzichtspagina waar jij blij van wordt.