Water en natuur

Wil jij oplossingen bedenken voor de meest complexe uitdagingen in deze wereld? Werkgevers staan te springen om dit soort collega's. Kijk eens wat onze opleidingen binnen Water en natuur jou te bieden hebben.

Welke opleiding past bij jou?

Kust- en Zeemanagement (Leeuwarden)

Klimaatverandering heeft grote gevolgen voor de ecologie van de oceanen en kustgebieden. Met de stijging van de zeespiegel worden de kusten en stranden kleiner. Tegelijkertijd neemt het gebruik van de kustgebieden toe. Deze veranderingen vragen om acties. Acties om de kust, de zee en alles wat daar leeft, te beschermen. Terwijl we er toch gebruik van blijven maken. Dit is waar de kust- en zeemanager zich mee bezighoudt op nationaal en internationaal niveau. Spreekt jou dit aan? Duik dan in de wereld van Kust- en Zeemanagement.

Land- en Watermanagement (Velp)

De ene keer staan de straten in je wijk blank; de andere keer liggen de akkers droog. De kades en kelders in de stad lopen regelmatig onder water en dijken staan onder druk. Klimaatverandering veroorzaakt steeds meer uitdagingen in de watersector. Ben jij praktisch ingesteld en wil je aan de slag met watersystemen, grondwater, hydrologie en infrastructuur? Bij Land- en Watermanagement krijg je te maken met technische, maar ook met menselijke uitdagingen. Hiervoor zet jij je met de nodige creativiteit en een aanpakkersmentaliteit in.

Milieukunde (Leeuwarden)

Wil jij bijdragen aan een duurzame wereld? Ga dan op zoek naar kansen voor het milieu. Milieuoplossingen zijn nodig op alle gebieden. Er is een spanningsveld tussen de welvaartswensen van de mens en wat de aarde aankan. De wereldbevolking groeit, de biodiversiteit neemt af, het klimaat verandert en grondstoffen raken op. Je kunt kritisch zijn op wat je zelf doet voor het milieu, maar je kunt ook bijdragen aan oplossingen. Binnen én buiten aan het werk en - vaak samen met anderen - innovatieve oplossingen en plannen bedenken om de leefomgeving en de wereld een beetje duurzamer te maken. Ga jij ook je steentje bijdragen?

Master River Delta Development (Velp)

De master River Delta Development leidt je op tot 'facilitator of change' in rivierdelta’s. Wereldwijd staan deze vruchtbare en ecologisch waardevolle gebieden onder druk door urbanisatie en klimaatverandering. De uitdaging is om de kwetsbaarheid van rivierdelta’s te verlagen en tegelijkertijd de mogelijkheden voor een gezonde economische en ecologische ontwikkeling te vergroten. Deze Engelstalige master is een unieke joint degree van drie hogescholen: HVHL, HZ University of Applied Sciences en Rotterdam University of Applied Sciences.

Niet gevonden wat je zoekt?

Geen probleem. We hebben nog veel meer leuke en uitdagende opleidingen voor je. Bekijk op de overzichtspagina waar jij blij van wordt.