Laboratory sciences

Breng jij graag tijd door in het laboratorium? Ben je nieuwsgierig en onderzoekend, en vind je scheikunde een mooi vak? Binnen Laboratory sciences zijn er diverse bachelors die opleiden tot forensisch onderzoeker of specialist binnen de biotechnologie of farmacie.

Welke opleiding past bij jou?

Forensisch Laboratoriumonderzoek (Leeuwarden)

Waarheidsvinding door wetenschap. Met deskundige analyses en betrouwbare resultaten maak jij opsporing, rechtspraak en preventie nog efficiënter. Als forensisch analist ben je breed georiënteerd en lever je een wezenlijke bijdrage aan maatschappelijke thema’s als voedselveiligheid, milieuzorg en dierenwelzijn. Mens, misdaad en samenleving staan voor jou centraal in je latere beroep. 'Fact finding is your mission'.

Biotechnologie (Leeuwarden)

Grootschalige griepvaccinatie, DNA-onderzoek, afvalwater zuiveren ... In de huidige maatschappij komt Biotechnologie om de haverklap om de hoek kijken. Bij Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL) kun je je specialiseren in onderwerpen die allemaal te maken hebben met levenswetenschappen en technologische ontwikkelingen. Raakvlakken met celbiologie, DNA en medische onderzoekslaboratoria zijn er altijd.

Life Sciences & Technology (Leeuwarden)

In de wereld van morgen redden we het niet altijd met de technologie van vandaag. Voedsel, gezondheidszorg, veiligheid, energie, milieu. Op deze gebieden liggen continu uitdagingen voor Life Sciences-technologen om een praktische bijdrage te leveren aan een nog beter leven in een steeds meer economisch georiënteerde samenleving. Wil je aan de slag met Life Sciences & Technology? Dan is HVHL 'the place to be'. Want de opleidingen en high tech-faciliteiten behoren tot de beste van Nederland. Deze opleidingen zijn een samenwerking met NHL Stenden Hogeschool.

Niet gevonden wat je zoekt?

Geen probleem. We hebben nog veel meer leuke en uitdagende opleidingen voor je. Bekijk op de overzichtspagina waar jij blij van wordt.