Laboratory sciences

Ben je nieuwsgierig en onderzoekend, en vind je scheikunde een mooi vak? Binnen Laboratory sciences leiden we je op tot forensisch onderzoeker bij de politie of tot specialist in de biotechnologie of farmacie.

Welke opleiding past bij jou?

Forensisch Laboratorium-
onderzoek (Leeuwarden)

Waarheidsvinding door wetenschap. Als forensisch analist maak jij opsporing, rechtspraak en preventie nog efficiënter. Met deskundige analyses en betrouwbare resultaten draag je bij aan bijvoorbeeld voedselveiligheid, milieuzorg en dierenwelzijn. Voor jou staan mens, misdaad en samenleving centraal.

Biotechnologie
(Leeuwarden)

Grootschalige griepvaccinatie, DNA-onderzoek of afvalwaterzuivering. Vandaag de dag komt biotechnologie voortdurend om de hoek kijken. Als specialist daarin hou je je bezig met levenswetenschappen en technologische ontwikkelingen. Raakvlakken met celbiologie, DNA en medische onderzoekslaboratoria zijn er altijd.

Life Sciences & Technology (Leeuwarden)

Met de technologie van vandaag redden we de wereld van morgen niet. In de gezondheidszorg, voeding, veiligheid, energie en het milieu liggen er continu uitdagingen. Als life sciences-technoloog zet je je in voor een nog beter leven in een samenleving die steeds meer economisch georiënteerd is. Voor de opleiding werken we samen met NHL Stenden.

Niet gevonden wat je zoekt?

Geen probleem. We hebben nog veel meer leuke en uitdagende opleidingen voor je. Bekijk op de overzichtspagina waar jij blij van wordt.