Klimaat en omgeving

Wil jij je inzetten voor een omgeving waar mensen, dieren en planten gezond en prettig leven? Dan kun je met de opleidingen binnen Klimaat en omgeving heel veel kanten op. Wordt dit jóuw nieuwe habitat?

Welke opleiding past bij jou?

Bos- en Natuurbeheer (Velp)

Heb jij je altijd al betrokken gevoeld bij de natuur en heb je een onderzoekende houding? Wil je werken aan een duurzame toekomst waarin bos en natuur een belangrijke plek hebben? Vond je op de middelbare school de lessen biologie en aardrijkskunde erg interessant en wil je daarmee verder? Dan is de opleiding Bos- en Natuurbeheer jou op het lijf geschreven. Met de mogelijkheid om je te specialiseren in één van de zes richtingen, zit er altijd wat voor je bij.

Management van de Leefomgeving (Leeuwarden en Velp)

Vind jij het leuk om verschillende mensen bij elkaar te brengen en weet jij creatieve oplossingen te bedenken? Wil jij meewerken aan nieuwe kansen in het landelijk gebied? Of wil je juist aan de slag met innovatieve oplossingen in de stad van de toekomst? Door slimme innovaties toe te passen en haalbare en betaalbare oplossingen te bedenken, zorg jij straks samen met anderen voor een duurzamere en beter leefbare omgeving. Bekijk de verschillende mogelijkheden bij de opleiding Management van de Leefomgeving.

International Development Management (Velp)

Is het echt mogelijk dat iedereen evenveel profijt heeft van de vooruitgang, zónder schade aan te brengen aan het milieu? In onze visie wel. Wij denken dat door eerlijke handel, gelijke rechten en gelijke kansen een gezond evenwicht tussen mens, aarde en welvaart kan worden bereikt. Bij de opleiding International Development Management leer je stappen te nemen om dit evenwicht te verbeteren. Je kunt je richten op wederopbouw na natuurrampen, op een sterkere positie van de plattelandsbevolking of op het bijdragen aan eerlijke economische ketens van grondstof naar consument.

Tuin- en Landschapsinrichting (Velp)

De omgeving waarin wij leven, is voortdurend in verandering. Er komen nieuwe parken en natuurgebieden, oude landgoederen worden hersteld en de leefbaarheid van wijken wordt verbeterd door aandacht voor het groen. Niet alleen economische en technische ontwikkelingen spelen een rol, maar bijvoorbeeld ook klimaatverandering. We moeten onze leefruimte steeds aanpassen en verbeteren, op een duurzame manier. Daarvoor hebben we creatieve, enthousiaste en vooral ook praktische mensen nodig. Voel jij je aangesproken?

Niet gevonden wat je zoekt?

Geen probleem. We hebben nog veel meer leuke en uitdagende opleidingen voor je. Bekijk op de overzichtspagina waar jij blij van wordt.