Klimaat en omgeving

Wil jij je inzetten voor een omgeving waar mensen, dieren en planten gezond en prettig leven? Dan kun je met de opleidingen binnen Klimaat en omgeving heel veel kanten op. Wordt dit jóuw nieuwe habitat?

Welke opleiding past bij jou?

Bos- en Natuurbeheer
(Velp)

Heb jij je altijd al betrokken gevoeld bij de natuur? Vind je de vakken biologie en aardrijkskunde superinteressant, en wil je daarmee verder? Is het jouw droom om te werken aan een duurzame toekomst, waarin bos en natuur een belangrijke plek hebben? Dan is de opleiding Bos- en Natuurbeheer jou op het lijf geschreven.

Management van de Leef-
omgeving (Leeuwarden en Velp)

Kun jij als geen ander verschillende mensen bij elkaar brengen? En wil jij aan de slag gaan met innovatieve oplossingen in het landelijk gebied óf voor de stad van de toekomst? Tijdens de opleiding Management van de Leefomgeving wordt dit jouw missie. En zo ga jij bijdragen aan een duurzamere en beter leefbare omgeving.

International Development Management (Velp)

Denk jij dat iedereen evenveel profijt kan hebben van de vooruitgang, zónder het milieu te schaden? Wij ook. Door eerlijke handel en gelijke rechten en kansen kan er een gezond evenwicht ontstaan tussen mens, aarde en welvaart. In de opleiding International Development Management leer je de stappen hiernaartoe te nemen.

Tuin- en Landschapsinrichting (Velp)

Ben je creatief, enthousiast én praktisch? En wil jij je op een duurzame manier inzetten voor een betere leefruimte? Dan spreekt Tuin- en Landschapsinrichting jou vast aan. Je ziet dat onze leefomgeving continu verandert. Door economische, technische en klimaatontwikkelingen. En dat vraagt bijvoorbeeld om nieuwe parken en groenere wijken.

Milieukunde (Leeuwarden)

De wereldbevolking groeit, het klimaat verandert, de biodiversiteit neemt af en de grondstoffen raken op. Er is een spanningsveld tussen de welvaartswensen van de mens en wat de aarde aankan. Dat roept om een duurzamere wereld. Wil jij met innovatieve oplossingen daaraan bijdragen? Bij Milieukunde ga je op zoek naar de kansen voor het milieu.

Master Duurzame Gebiedstransities (Velp)

Wil jij als ‘regisseur van de toekomst’ aan de slag met wat er nú nodig is in het landelijk gebied? Zoals zonnevelden, windmolenparken, woningbouw, landbouw en recreatie? In de master Duurzame Gebiedstransities werk jij - samen met belanghebbenden - aan oplossingen voor de uitdagingen van klimaatverandering.

Niet gevonden wat je zoekt?

Geen probleem. We hebben nog veel meer leuke en uitdagende opleidingen voor je. Bekijk op de overzichtspagina waar jij blij van wordt.