Klimaat en omgeving

Wil jij je inzetten voor een prettige en gezonde leefomgeving van mensen en/of dieren. Dan zijn de opleidingen binnen Klimaat en omgeving jouw natuurlijke habitat.

Welke opleiding past bij jou?

Bos- en Natuurbeheer (Velp)

Heb jij je altijd al betrokken gevoeld bij de natuur en heb je een onderzoekende houding? Wil je werken aan een duurzame toekomst waarin bos en natuur een belangrijke plek hebben? Vond je op de middelbare school de lessen biologie en aardrijkskunde erg interessant en zou je daarmee verder willen? Dan is de opleiding Bos- en Natuurbeheer wat voor jou. Met de mogelijkheid om te specialiseren in één van de zes richtingen zit er altijd wat voor je bij.

Management van de Leefomgeving (Leeuwarden en Velp)

Vind jij het leuk om verschillende mensen bij elkaar te brengen en weet jij creatieve oplossingen te bedenken? Wil jij meewerken aan nieuwe kansen in het landelijk gebied? Of wil je juist aan de slag met innovatieve oplossingen in de stad van de toekomst? Door slimme innovaties toe te passen en haalbare en betaalbare oplossingen te bedenken, zorg jij straks samen met anderen voor een duurzamere en beter leefbare omgeving. Bekijk de verschillende mogelijkheden bij de opleiding Management van de Leefomgeving.

International Development Management (Velp)

Is het echt mogelijk dat iedereen evenveel profijt heeft van de vooruitgang zonder schade aan te brengen aan het milieu? In onze visie wel. Wij denken dat door eerlijke handel, gelijke rechten en gelijke kansen een gezond evenwicht tussen mens, aarde en welvaart kan worden bereikt. Bij de opleiding International Development Management leer je stappen te nemen om dit evenwicht te verbeteren. Je kunt je richten op wederopbouw na natuurrampen, op het versterken van de positie van de plattelandsbevolking of op het leveren van een bijdrage aan eerlijke economische ketens van grondstof naar consument

Tuin- en Landschapsinrichting (Velp)

De omgeving waarin wij leven is voortdurend in verandering. Er komen nieuwe parken en natuurgebieden, oude landgoederen worden hersteld, de leefbaarheid van wijken wordt verbeterd door aandacht voor het groen. Niet alleen economische en technische ontwikkelingen spelen een rol, maar bijvoorbeeld ook klimaatverandering. We moeten onze leefruimte steeds aanpassen en verbeteren, op een duurzame manier. Daarvoor hebben we creatieve,  enthousiaste en vooral ook praktische mensen nodig. Voel jij je aangesproken?

Niet gevonden wat je zoekt?

Geen probleem, we hebben nog veel meer leuke en uitdagende opleidingen voor je. Ga terug naar de overzichtspagina en bekijk wat we je nog meer te bieden hebben.