Vooropleiding en toelating

Veelgestelde vragen

Waar kan ik de toelatingseisen vinden?
Hiervoor kijk je bij de informatie van de opleiding die je wilt gaan volgen onder het kopje toelatingseisen

Kan ik ook zonder vereiste vooropleiding aan een opleiding beginnen?
Als je niet over de juiste vooropleiding beschikt en je bent 21 jaar of ouder dan kun je eventueel toch aan de opleiding beginnen, via de zogenaamde 21+ regeling. Je moet dan wel door werk- en levenservaring over het vereiste hbo-instroom niveau beschikken. Door middel van een toelatingsexamen wordt gekeken of je geschikt bent voor de betreffende opleiding. Vaak wordt er eerst een toelatingsgesprek gehouden, waarna de toelatingscommissie bepaalt voor welke onderdelen je een toelatingsexamen moet afleggen.
Ben je onder de 21 jaar dan moet je getoetst worden door de toelatingscommissie.
Heb je niet het juiste profiel gevolgd of ben je ouder dan 21 jaar, neem dan contact op met de toelatingscommissie via 058 284 61 00 (Leeuwarden) of 026 369 57 95 (Velp).

Is het mogelijk een toelatingscursus te volgen?
Heb je wel het juiste profiel maar niet alle gevraagde vakken, dan kun je een deficiëntiecursus volgen. Informeer bij de toelatingscommissie naar de mogelijkheden via 058 284 61 00 (Leeuwarden) of 026 369 57 95 (Velp).

Overzicht voorbereidingscursussen Bekijk

Kan ik bij jullie komen studeren met een functiebeperking?
Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL) heeft verschillende faciliteiten voor studenten met een functiebeperking. In overleg zorgen we samen voor de juiste maatregelen en voorzieningen. Hierdoor houd jij meer tijd en energie over om van het studentenleven te genieten.
Wil je bij ons komen studeren en heb je een functiebeperking? Dan is het goed om tijdig (vóór of bij het begin van je opleiding) contact op te nemen met de studentendecaan op jouw locatie. Het Servicepoint geeft je meer informatie via 058 284 61 00 (Leeuwarden) of 026 369 57 95 (Velp).