Studies over water

Bedenk jij hoe we onze voeten droog kunnen houden?

De ene keer kun je surfen voor je huis omdat de straten in je wijk blank staan, de andere keer mag je maar 2x in de week douchen omdat er een water tekort is. De kades en kelders in de stad lopen regelmatig onder water en dijken staan onder druk. Klimaatverandering veroorzaakt steeds meer uitdagingen op het gebied van water. Wil jij meedenken over slimme oplossingen voor ons laaggelegen land? Misschien wil je het befaamde Nederlandse watermanagement wel in het buitenland gaan toepassen, dan zit je goed bij Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL). Wij hebben verschillende opleidingen die met het thema water te maken hebben.

Land- en Watermanagement

Bij deze opleiding specialiseer je je vooral in alle inrichtings- en beheersaspecten van water. Je krijgt te maken met technische maar ook met menselijke uitdagingen, waar jij met de nodige creativiteit en bevlogenheid mee aan de slag gaat. Lees meer over Land- en Watermanagement.

Kust- en Zeemanagement

Bij deze opleiding leer je over de flora en fauna van de oceaan, maar kijk je ook naar aspecten van kustveiligheid. Je gaat onderzoeken hoe de kust het beste gebruikt en beschermd kan worden. En je denkt na over complexe vraagstukken m.b.t. economie en ecologie. Lees meer over Kust- en Zeemanagement.

Milieukunde

Bij deze opleiding leer je vanuit verschillende vakgebieden oplossingen te vinden voor milieuvraagstukken. Denk aan duurzame ontwikkeling, hernieuwbare energie, waterkwaliteit, gezondheid. Je gaat zowel binnen als buiten aan de slag met het vinden van innovatieve oplossingen. Lees meer over Milieukunde.

Chemische Technologie

Bij Chemische Technologie leer je meer op het gebied van toegepaste natuurkunde en scheikunde. Je maakt combinaties, om oplossingen te vinden voor klanten. Denk bijvoorbeeld aan het recyclen van PET-flessen, waarvan je het proces technisch optimaliseert. Of zorgen voor een “gewoon” glaasje leidingwater.  Lees meer over Chemische Technologie.

Management van de Leefomgeving

In deze opleiding ga je samen met verschillende partijen aan de slag met de inrichting van steden en het landelijk gebied. Door slimme innovaties toe te passen en haalbare en betaalbare oplossingen te bedenken, zorg jij straks samen met anderen voor een meer duurzame en beter leefbare (stedelijke) omgeving. Lees meer over Management van de Leefomgeving.

International Development Management

Spreekt het verbeteren van de leefomgeving je aan, maar wil je dat vooral ook toepassen in het buitenland? Wil je samen met de lokale bevolking op een creatieve en vernieuwende manier werken aan een betere toekomst? Dan kun je je daarin specialiseren bij de opleiding International Development Management. Lees meer over International Development Management.