Studentenleven Velp - Arnhem

Studeren op een prachtig eeuwenoud landgoed. Dat kan bij Van Hall Larenstein in Velp! En met studentenstad Arnhem om de hoek krijg je ‘The best of both worlds’.

Als je lid wordt van een studie- of studentenvereniging leer je meteen een leuke club mensen kennen. Dat is natuurlijk erg gezellig, maar kan ook handig zijn bij het vinden van een bijbaan of een leuke kamer. Ook organiseren de verenigingen bijna wekelijks toffe activiteiten, variërend van feesten en borrels tot excursies en van gezellige etentjes tot interessante lezingen. Bij de studentenverenigingen ligt de nadruk wat meer op ‘sociale’ activiteiten, terwijl activiteiten van studieverenigingen vaker gekoppeld zijn aan een specifiek vakgebied.

In Velp/Arnhem zijn maar liefst zes studentenverenigingen actief, en je kunt kiezen uit verschillende studieverenigingen. Kortom: wat je ook kiest, niets staat je bruisende studententijd in de weg! .

Wil je meer weten?

Surf maar eens naar de websites van de studentenverenigingen in Velp: Arboricultura en Quercus, en Arnhem-breed: CREASsv MuzeIchtus en Betula Pubescens. Of maak kennis met een van de drie studieverenigingen:

  • LaarX, de studievereniging van de opleiding Bos- en Natuurbeheer voor enthousiaste studenten met eigen ideeën en initiatief
  • Terra Partum, de gezamenlijke studievereniging van de opleidingen Tuin- en Landschapsinrichting en Management van de Leefomgeving
  • Ambrosia, de studievereniging met een internationale focus, voor studenten van alle opleidingen