Studentenleven Leeuwarden

Leeuwarden mag dan wel niet zo groot zijn als Amsterdam of Utrecht, maar het is er minstens zo gezellig! Als student word je van harte welkom geheten en krijg je tal van opties waarmee jij je eigen studententijd kunt samenstellen.

Studentenverenigingen

Als lid van een studentenvereniging geniet je van de wekelijkse feesten en activiteiten die de vereniging aanbiedt. Dit is niet alleen erg gezellig, maar je leert ook meteen een heleboel mensen kennen voor je latere netwerk. Lid zijn van zo'n vereniging is ook erg handig wanneer je opzoek bent naar een kamer of een bijbaan. Een studentenvereniging focust zich op het creëren van gezelligheid en een leven naast je studie.

Studentenvereniging Osiris, aangesloten bij Van Hall Larenstein in Leeuwarden, is met ruim 500 leden de grootste van Leeuwarden en draagt zorg voor het Grand Café Van Hall dat zich in het schoolgebouw bevindt. Hiernaast beschikt de vereniging ook nog over haar eigen Sociëteit in hartje centrum Leeuwarden.

Studieverenigingen

Terwijl studentenverenigingen zich meer op ‘sociale’ activiteiten richten, ligt de focus bij studieverenigingen meer op een specifiek vakgebied. Zij organiseren voornamelijk activiteiten waarmee jij je op je eigen vakgebied kunt ontwikkelen, zoals lezingen en excursies. Dit betekent niet dat er bij een studievereniging geen gezelligheid komt kijken.

Veel opleidingen aan Van Hall Larenstein beschikken over hun eigen studievereniging. De leden van een studievereniging zijn dan ook voornamelijk van dezelfde opleiding.

Wil je meer weten?

Bezoek de websites van onze eigen studentenvereniging Osiris, en Leeuwarden-breed o.a. Wolwêze en IO Vivat. Of maak kennis met een van de vele studieverenigingen:

  • Animoso, voor studenten Diermanagement
  • Medusa, voor studenten Kust- en Zeemanagement
  • Mercator, voor studenten Management van de Leefomgeving
  • Hallieu, voor studenten Milieukunde
  • Reholitas, voor studenten Voedingsmiddelentechnologie
  • SV Lucentis, voor studenten Life Sciences and Technology 

Leeuwarden Student City

Hogescholen in Leeuwarden slaan voor studenten de handen ineen via Leeuwarden Student City. Deze organisatie zorgt het hele jaar door voor leuke evenementen, kortingen voor studenten, een sportpas en nog veel meer. Kijk op leeuwardenstudentcity.nl voor meer informatie!