Studentenleven Leeuwarden

Dus jij wilt in Leeuwarden studeren? Goede keuze! De stad is minder massaal dan Amsterdam of Utrecht, maar minstens zo gezellig. ‘Doe maar gewoon, dan ben je leuk genoeg’ , is hier het motto.

Studentenverenigingen

Als je lid wordt van een studie- of studentenvereniging leer je meteen een leuke club mensen kennen. Dat is natuurlijk erg gezellig, maar kan ook handig zijn bij het vinden van een bijbaan of een leuke kamer. Ook organiseren de verenigingen bijna wekelijks toffe activiteiten, variërend van feesten en borrels tot excursies en van gezellige etentjes tot interessante lezingen.

Bij de studentenverenigingen ligt de nadruk wat meer op ‘sociale’ activiteiten, terwijl activiteiten van studieverenigingen vaker gekoppeld zijn aan een specifiek vakgebied. In Leeuwarden zijn meerdere studentenverenigingen actief en je kunt kiezen uit verschillende studieverenigingen. Kortom: wat je ook kiest, niets staat je bruisende studententijd in de weg!  

Wil je meer weten?

Surf maar eens naar de websites van onze eigen studentenvereniging Osiris, en Leeuwarden-breed o.a. Wolwêze en IO Vivat. Of maak kennis met een van de vele studieverenigingen: