Jouw studie in september

Vanwege de coronamaatregelen ziet het onderwijs er in de eerste maanden van het studiejaar 2020-2021 iets anders uit. Ons streven om je de best mogelijke start mee te geven blijft echter onveranderd. Op dit moment zijn de opleidingen druk in de weer om – samen met de studentenverenigingen – een toffe kennismakingsdag voor je te organiseren, zodat je je medestudenten snel leert kennen. Deze kennismaking staat gepland voor week 36 (31 augustus t/m 4 september) en bestaat uit onderwijsactiviteiten in de ochtend en intro-activiteiten in de middag en avond. 

Onderwijs in periode 1 en 2

De coronamaatregelen worden gelukkig steeds verder versoepeld. Voorlopig moeten we er nog vanuit gaan dat het onderwijs in periode 1 en 2 (t/m januari 2021) voor 80% online zal blijven plaatsvinden. Hoe ziet het anderhalvemeter-onderwijs er in die situatie dan uit? Alle eerstejaars studenten krijgen straks per week in ieder geval 1 dag (of twee dagdelen) onderwijs op locatie. Zo kun je als nieuwe student een band opbouwen met je medestudenten, je docenten en de hogeschool. Ook kijken we hoe we het online onderwijs persoonlijker kunnen maken, b.v. door te werken met kleinere groepen studenten in leerteams. Colleges die voor een grote groep studenten bestemd zijn, bieden we voor een deel van die groep op locatie aan, terwijl de rest het op datzelfde moment thuis vanachter het beeldscherm kan volgen. Mochten de coronamaatregelen worden versoepeld, dan passen we de planning en roostering daar op aan.

Voorrang aan nieuwe studenten en SLB-activiteiten

Bij het plannen en roosteren van onderwijs geven we voorrang aan eerstejaars studenten, internationale studenten en activiteiten die te maken hebben met studieloopbaanbegeleiding (SLB).

Heb je nog vragen

We kunnen ons voorstellen dat bovenstaande niet al je vragen beantwoordt. Door de steeds veranderende maatregelen weten we nu nog niet precies hoe de wereld er in september uit zal zien. We houden je zo goed mogelijk op de hoogte van veranderingen. Per mail als je al bij ons staat ingeschreven en anders via deze website. Heb je specifieke vragen over je toelating of aanmelding, neem dan contact op met het Student Service Centre via (058) 284 62 32 of inschrijvingen@hvhl.nl.

Trefwoorden: