Digitale voorzieningen

Toegang tot alle digitale faciliteiten: Jouw HVHL-account

Om deel te kunnen nemen aan het online onderwijs van jouw studie (bachelor, master of associate degree in zowel deeltijd als voltijd) moet je in het bezit zijn van een HVHL-account. Dit account heb je al op 31 augustus nodig. Zonder account heb je geen toegang tot je rooster, e-mail en de digitale leeromgeving en kun je dus niet mee doen aan het online onderwijs. Om er zeker van te zijn dat je in het bezit bent van een werkend HVHL-account is het van belang dat je jouw inschrijving bij Van Hall Larenstein zo snel mogelijk voltooit.

Het HVHL-account bestaat uit een e-mailadres (voornaam.achternaam@hvhl.nl) en een zelfgekozen wachtwoord.  Van Hall Larenstein correspondeert vanaf het moment dat je bent ingeschreven alleen via dit e-mailadres.

> Bekijk deze video over onder andere het wijzigen van je wachtwoord

Informatie- en communicatieportal: MyHVHL

Deze gepersonaliseerde portal is de digitale werkomgeving voor medewerkers en studenten. Het is de online vindplaats voor alle (vak)informatie en applicaties, die je nodig hebt om je studie zorgvuldig, snel en correct te doen. Je hoeft slechts één keer in te loggen om toegang te krijgen tot applicaties, het smoelenboek, achtergrondinformatie en nieuws. Je kunt MyHVHL verder personaliseren door zelf je startscherm in te richten. Ten slotte kun je nieuws en informatie delen, binnen (zelf samen te stellen) groepen.  

Centrale plek voor het leren: Moodlerooms

Moodlerooms is de digitale leeromgeving van Van Hall Larenstein. Bij elke module uit je onderwijsprogramma hoort een course in Moodlerooms. In die course vind je diverse leeractiviteiten en al het lesmateriaal van de module. Je kunt eenvoudig je voortgang binnen je courses bijhouden en je vindt er de naderende deadlines, mededelingen en feedback van docenten.

Inzage in jouw rooster: MyTimeTable

Via MyHVHL kun je bij je rooster komen. Ook kun je het rooster van bijvoorbeeld een docent inzien.

Volgen van online colleges: Microsoft Teams

Binnen HVHL maken we gebruik van Microsoft Teams, omdat veel van je colleges en afspraken online zullen plaatsvinden. Met Teams kun je o.a. online (video)bellen en samenwerken met je medestudenten. In de instructier hieronder leer je hoe je de Teams-applicatie vindt en gebruikt, bijvoorbeeld om een online college te volgen.

> Bekijk deze instructie over MS Teams

Studentidentificatie: Studentenkaart

Elke student ontvangt een persoonsgebonden studentenkaart. Je hebt je studentenkaart nodig om je aan melden in het gebouw, voor het volgen van onderwijs en om je tentamens en assessments te doen. Maar ook als je wilt printen of materialen wilt lenen uit de mediatheek heb je je studentenkaart nodig. 

Printen in de hogeschool: E-Wallet

In onze gebouwen staan meerdere multifunctionele printers waarop je met je studentenkaart kunt printen, kopiëren en scannen. Om te kunnen printen of kopiëren heb je een tegoed nodig dat je als E-wallet op je studentenkaart kunt uploaden.

Goed van start met je laptop: Systeemeisen

Met onderstaande configuratie is het goed mogelijk om de huidige beschikbare applicaties te gebruiken. Het is uiteraard mogelijk dat er in de toekomst applicaties komen die zwaardere eisen stellen aan de hardware.

Processor

Moderne Intel i5 of een AMD Ryzen 5 processor

Intern geheugen

8 GB
(voor  GIS en grafische Adobe software wordt 16 GB aanbevolen)

Opslag

256 GB (mocht je veel data kwijt willen zoals foto’s en video’s dan is een grotere schijf aan te raden)

Schermresolutie

Minimaal 1920 x 1080

Optionele aansluiting

HDMI

Aan deze aanbevelingen kunnen geen rechten worden ontleend.

Met een HDMI aansluiting kun je op school je eigen laptop koppelen aan de beamer in een leslokaal. Bij online lessen wordt gebruik gemaakt van een (ingebouwde) webcam. Verder is een headset in een rumoerige omgeving een aanrader.

NB  Niet alle applicaties draaien ook op een Chromebook of Macbook. Aanbevolen wordt om een Windows machine te gebruiken

Informatie over software

Besturingssysteem: Windows 10

Laptops met een besturingssysteem dat niet meer ondersteund wordt door de fabrikant worden in de toekomst geweerd van het WiFi netwerk van Van Hall Larenstein. Verder dienen de security updates van de fabrikant geïnstalleerd te zijn. Laptops dienen voorzien te zijn van een up-to-date virusscanner.

Met een HVHL-account is het mogelijk om MS Office gratis op je eigen pc te installeren. Als student bij Van Hall Larenstein krijg je een MS Office licentie toegewezen en is het mogelijk om op 5 verschillende apparaten MS Office te installeren. Dit kan via https://portal.office.com. Voor andere software zoals bijvoorbeeld GIS of SPSS kan je op https://www.surfspot.nl terecht. Hier is allerlei software en hardware te koop tegen gereduceerd tarief. Je moet hier inloggen met je HVHL-account.