Digitale voorzieningen

Je HVHL-account

Je HVHL-account gebruik je onder andere om in te loggen op de computers, je webmail, je digitaal portfolio, Moodlerooms en het SIS (Student Informatiesysteem). Je HVHL- gebruikersnaam is tevens je Van Hall Larenstein e-mailadres. Van Hall Larenstein correspondeert vanaf het moment dat je bent ingeschreven alleen via dit e-mailadres. Meer weten? Bekijk de video over onder meer het wijzigen van je wachtwoord.

Studentnet

Er staat veel informatie op het intranet, we noemen dat voor onze studenten ook wel ‘Studentnet’, zoals de examen- en onderwijsregeling, de vakken die worden gegeven, stage-informatie, je rooster, diverse formulieren en het laatste nieuws. Bekijk hier de video over Studentnet.

Rooster

Via het Studentnet kun je bij je rooster komen. Ook kun je het rooster van bijvoorbeeld een docent inzien. Bekijk hier de video over het rooster.

Student Card

Je Student Card is je faciliteitenkaart en is persoonsgebonden. Je hebt de Student Card nodig voor het volgen van onderwijs en om je tentamens en assessments te doen. Maar ook als je wilt sporten, printen of materialen wilt lenen uit de mediatheek heb je je Student Card nodig.  

Moodlerooms

Moodlerooms is de elektronische leeromgeving van Van Hall Larenstein. Docenten plaatsen hier hun lesmateriaal en mededelingen op. Daarnaast kun je ook op Moodlerooms bestanden uitwisselen met andere studenten. Bekijk hier de video over Moodlerooms (inlog met HVHL-account vereist).

Student Informatiesysteem (SIS)

Van Hall Larenstein maakt gebruik van het Student Informatiesysteem (SIS). Via je persoonlijke SIS omgeving kun je je aanmelden voor modules en tentamens en je behaalde resultaten raadplegen. Houd goed in de gaten vanaf welke momenten je jezelf kunt inschrijven voor modules en tentamens. Met je HVHL-account kun je inloggen in het SIS.  

Webmail en Office 365

Je krijgt van Van Hall Larenstein een eigen e-mailadres. Je kunt je e-mail onder andere controleren via http://portal.office.com/OLS/MySoftware.aspx. Je kunt inloggen door je Van Hall Larenstein e-mailadres in te vullen en het wachtwoord te gebruiken dat je eerder zelf hebt aangemaakt. Meer weten? Bekijk de video over je mailaccount.

Op onze hogeschool werken we met Office 365 waardoor je behalve je mail ook Skype, Onedrive en Officeapplicaties kunt gebruiken. Bekijk hier de video over Office 365.

eWallet

Bij Van Hall Larenstein kun je betalen met eWallet. De eWallet is een virtuele portemonnee waar je tegoed op kunt zetten. Wil je weten hoe het werkt? Bekijk dan de video over het opwaarderen van je eWallet.

Vragen of een probleem? Neem contact op met Topdesk

Heb je vragen over onze digitale voorzieningen of loop tegen een technisch probleem aan? Neem dan via Studentnet contact op met Topdesk. In deze video over de Topdesk zie je hoe het werkt.