Profielwerkstukken

Wij helpen je op weg!

Ga je een profielwerkstuk maken? Wij helpen je graag op weg. Onze opleidingen behandelen namelijk ontzettend veel boeiende onderwerpen, die je ook voor je profielwerkstuk kunt gebruiken. Voor een aantal van die onderwerpen hebben we basisinformatie verzameld: ideeën voor onderwerpen, onderzoeksvragen die je kunt stellen en de (eerste) informatiebronnen die je hiervoor kunt raadplegen.  Je vindt de mogelijke onderwerpen hieronder.

Mogelijke onderwerpen

Informatie zoeken en vinden

Voor het zelf vinden van betrouwbare en juiste informatie voor je profielwerkstuk is het belangrijk het zoekproces systematisch aan te pakken. Je kunt bijvoorbeeld online gebruik maken van de instructie Informatievaardigheden HBO Groen. Hierin leer je hoe je snel en systematisch informatie kunt zoeken, selecteren en evalueren.

Met de faciliteiten van de mediatheek van Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL) krijg je gemakkelijk toegang tot een groot aantal literatuurbronnen. Je kunt gebruik maken van Greeni. Dit is de gezamenlijke website van de mediatheken van HVHL en de andere groene hogescholen. Naast een catalogus met menufuncties, vind je speciaal voor jou geselecteerde internetbronnen, databanken (onder andere Groen kennisnet) en digitale tijdschriften. Ook vind je alles over informatievaardigheden (zoeken, vinden en gebruiken van informatie), auteursrechten en meer. Heb je een speciale zoekvraag dan kun je die ook persoonlijk voorleggen aan een collega van de mediatheek van HVHL in Velp of Leeuwarden.

Vraag over profielwerkstuk?

Als je een onderwerp voor het profielwerkstuk hebt gekozen dat aansluit bij de opleidingen van HVHL, kun je een vraag formuleren die wij doorsturen naar een docent bij één van de opleidingen van HVHL. We hopen dat het antwoord van de docent interessante suggesties oplevert voor je profielwerkstuk. Soms word je ook uitgenodigd om bij de opleiding te komen kijken of zelfs mee te doen aan een practicum of onderzoek.