Ontspanning

Arnhem Studiestad

Arnhem telt een drietal Hogescholen: De Hogeschool Arnhem Nijmegen, Hogeschool voor de kunsten Artez en Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL). Samen met de gemeente Arnhem hebben deze drie hogescholen de handen ineengeslagen om van Arnhem een nog betere studiestad te maken. Zo zijn er initiatieven op het gebied van Wonen (ontwikkeling van nog meer studentenwoningen), Cultuur en Sport en organiseren de Hogescholen jaarlijks één groot gezamenlijk introductiefeest. De initiatieven vinden plaats onder de noemer 'Arnhem Studiestad' en maken Arnhem nóg aantrekkelijker voor nationale en internationale studenten. Voor alles op het gebied van ontspanning zijn er voor Velp en Arnhem handige online platforms, waar veel informatie is te vinden over stappen, restaurants, musea en ga zo maar door.

Arnhem Nijmegen City Region

Via deze website is veel informatie te vinden over studentenleven, huisvesting, onderwijs en meer. Check de website www.arnhemstudiestad.nl voor meer informatie.

Studentensportkaart

Als je studeert bij HVHL, kun je een studentensportkaart aanvragen. Voor € 20,95 per maand kun je onbeperkt sporten. Wil je op maandag spinnen met een vriendin in Arnhem-Noord, op dinsdag squashen in De Grote Koppel, op woensdag dansen, op donderdag zwemmen in Valkenhuizen en op vrijdag kickboksen in het centrum? Het kan allemaal; onbeperkt en door elkaar heen. Hoe vaak je ook gaat! Je hebt de keuze uit meer dan 40 verschillende fitnessaanbieders met een scala aan groepslessen. Er is altijd eentje bij jou in de buurt. De sportaanbieders zitten niet alleen in Arnhem en Velp. Voor het volledige aanbod kun je het beste op de site kijken, ook omdat er gedurende het jaar aanbieders bij komen.

Let op! Als je de studentensportkaart aanschaft en je wilt daarna toch weer stoppen, dan kun je je pas na drie maanden weer uitschrijven. Daarna geldt telkens een opzegtermijn van één maand.

Meer weten? Kijk op www.studentensportkaart.nl, check Facebook of Instagram of stuur een mailtje naar inge.bosma@hvhl.nl 

Uitjes in Arnhem

Zin in een uitje? Kijk dan op http://www.uitjesinarnhem.nl/ voor het aanbod.