Opleiding: Master of Science
Locatie: Leeuwarden
Opleidingsduur: 1 jaar
Taal: Engels
Soort: Voltijd of Deeltijd

Innovations in Dairy and Food Chains (master voltijd of deeltijd)

Innovations in Dairy and Food Chains (MSc)

Bedankt voor je interesse in de master Innovations in Dairy and Food Chains. Er is geen inschrijving mogelijk voor het academisch jaar 2024-25 omdat we bezig zijn met het vernieuwen van ons masteraanbod. Binnenkort kun je bij Hogeschool Van Hall Larenstein beginnen met een vervolgstudie voor een nog beter professioneel begrip van hoe je met impact kunt bijdragen aan een duurzame toekomst voor onze planeet.

Transitiegericht onderwijs
Ons instellingsplan kent een belangrijke taak: positief bijdragen aan transities door onderwijs, onderzoek en samenwerking. Transities zijn noodzakelijk voor een duurzame toekomst waarvoor fundamentele veranderingen in onze samenleving nodig zijn.

Als meest duurzame hogeschool van Nederland spelen wij een belangrijke rol in het opleiden van onze studenten zodat zij deze transities mogelijk kunnen maken. We willen onze afgestudeerden de kans geven om uit te groeien tot professionals die met impact kunnen bijdragen aan een duurzame toekomst.

Als een van de eerste hogescholen in Nederland hebben we intensief samengewerkt met professionals uit het werkveld over maatschappelijke vraagstukken in competentiegericht onderwijs. Om bij te blijven is het tijd voor de volgende stap. Om een duurzame toekomst te realiseren is een andere manier van denken, doen en organiseren nodig.

Daarom ontwikkelen we ons onderwijs in de richting van transitiegericht onderwijs dat de volgende vijf onderling samenhangende en afhankelijke kenmerken heeft: 1. Betekenisvolle inhoud 2. Samen leren 3. Actief leren 4. Persoonlijke aandacht 5. Goed georganiseerd onderwijs.

Wat betekent dit voor de masteropleidingen?
De komende 10 maanden richten we ons op het herontwerpen van ons masteraanbod voor beide hogeschoollocaties. We verwachten een breder en flexibeler aanbod voor de vier transities in ons instellingsplan: klimaatverandering en adaptatie en mitigatie; duurzame landbouw en voeding; duurzaam waterbeheer; en duurzame leefomgeving.

Zijn er beurzen beschikbaar voor deze nieuwe programma's?
Helaas is het OKP-beurzenprogramma in 2024 afgelopen. Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken is bezig met de ontwikkeling van een nieuw professioneel hoger onderwijsprogramma waarover voor de zomer informatie beschikbaar komt. Ga voor updates over beurzenprogramma's in Nederland naar de website van Study in the Netherlands.

Wanneer kan ik het nieuwe aanbod voor afgestudeerden bekijken? 
Zorg ervoor dat je onze website later dit jaar nog een keer bezoekt voor het vernieuwde aanbod. Als je actief op de hoogte gehouden wilt worden, kun je hieronder ook je contactgegevens achterlaten. We verzekeren je dat we een aantal spannende afstudeerprogramma's zullen hebben om uit te kiezen!

 

Op de hoogte blijven van het masterprogramma? Laat het ons weten!