Wij gebruiken cookies
Van Hall Larenstein gaat zeer zorgvuldig om met haar klanten informatie en zal deze gegevens nimmer aan derden ter beschikking stellen. Lees meer over ons Privacy- en Cookiebeleid.
Zonnevelden, windmolenparken, stikstof, biodiversiteit, waterhuishouding, natuurbehoud, economie, woningbouw, recreatie, landbouw… Het is druk in het landelijk gebied. Er speelt van alles. Allemaal bijwerkingen van de klimaatverandering. Een verandering in het landschap en leefomgeving is dan ook onvermijdelijk. En dat vraagt om experts. Een regisseur van de toekomst, van de toekomstbestendigheid van het landelijk gebied: de master Duurzame Gebiedstransities.
In deze master staan duurzame gebiedstransities centraal. Transities zijn nodig om ons landschap en onze leefomgeving leefbaar te houden en duurzaam te ontwikkelen. Als je daarvoor aan de slag gaat, krijg je te maken met verschillende voorwaarden. Zo kan een duurzame transitie in een gebied pas slagen wanneer alle belanghebbenden betrokken zijn en participeren. Daarnaast is het van belang dat je uitgaat van de landschappelijke structuren en van het natuurlijk systeem. Dus inclusief het bodem-, water- en ecosysteem.
Je wil werken aan zowel ruimtelijke, economische als sociaal-maatschappelijke veranderingen. Dat kan alleen binnen de mogelijkheden die het gebied en de sociale infrastructuur bieden. Daarbij houd je rekening met de belangen van verschillende stakeholders, zoals gebruikers, eigenaren, beheerders, bestuurders en investeerders. Je zorgt voor een passende participatieaanpak. Met jouw deskundigheid werk je vooral op procesniveau aan je uiteindelijke doel: het landelijk gebied klaarmaken voor de toekomst.
In deze masteropleiding werk je aan het behalen van drie leeruitkomsten: actieonderzoek, transitiemanagement en persoonlijke en professionele ontwikkeling. Actieonderzoek is een aanpak voor praktijkgericht onderzoek waarbij je actie en onderzoek combineert. Zo ontwikkelen we nieuwe kennis en verbeteren we tegelijk de praktijk. Onder transitiemanagement verstaan we richting en sturing geven aan een transitieproces. Het verder ontwikkelingen van vaardigheden en het verder groeien in je rol als regisseur staan centraal bij persoonlijke en professionele ontwikkeling.
Benader voor meer onze informatie over deze master Emiel Helmink via [email protected] of Aukje Verheijen via [email protected].