Toelating en aanmelding

Toelatingseisen

Om toegelaten te worden tot de master River Delta Development dien je in het bezit te zijn van een aan deze master gerelateerd bachelordiploma - of een gelijkwaardige kwalificatie - van een erkende hogeschool of geaccrediteerde academische instelling (kopie van het diploma samen met de officiële cijferlijst).
Studenten die in het bezit zijn van één van de volgende (Nederlandse) bachelordiploma’s kunnen in elk geval deelnemen: 

 • Water Management CROHO 34074
 • Water Management CROHO 34332
 • Delta Management CROHO 39278
 • Civiele Techniek CROHO 34279
 • Stedelijke en Regionale Planning CROHO 34282
 • Ruimtelijke Ontwikkeling CROHO 30038
 • International Development Management CROHO 34203
 • Kust- en Zeemanagement CROHO 39204
 • Land- en Water Management CROHO 34226
 • Management van de leefomgeving CROHO 34859

Toelating en aanmelding

Een motivatiebrief en een intakegesprek met de toelatingscommissie maken ook deel uit van de selectieprocedure. Het Studentenbureau van HZ zal je hierover informeren. Aanmelden is binnenkort ook mogelijk bij HVHL. Indien je motivatiebrief en het intakegesprek beiden positief beoordeeld worden, ontvang je een bevestiging van toelating. Hiermee kun je studiefinanciering aanvragen.

Motivatiebrief en intakegesprek

We selecteren studenten op basis van een aantal criteria. Deze moeten aan de orde komen in je (Engelstalige) motivatiebrief van ± 750 woorden:

 • je interesse in en kennis van rivierdelta’s en de doelen die je voor ogen hebt met deze opleiding;
 • je vermogen tot zelfreflectie op de kennis en vaardigheden waar je over beschikt;
 • je capaciteit om een ​​facilitator of change te worden – laat zien hoe je verandering bewerkstelligt en innovatie en creativiteit toepast in complexe processen.

Tijdens het intakegesprek draait het om de doelen die je jezelf hebt gesteld op basis van je achtergrond en je interesse in en kennis van rivierdelta’s. Ook verwachten we een korte elevatorpitch over een case uit de rivierdelta. De voertaal tijdens het intakegesprek is Engels, waardoor we ook meteen je spreekvaardigheid toetsen.

Aanmelden voor een masteropleiding

Om met je opleiding te kunnen beginnen, moet je je eerst aanmelden via Studielink, een online aanmeldsysteem voor hoger onderwijs in Nederland. De procedure is redelijk eenvoudig, de instructies vind je hieronder. Let op: de aanmeldprocedure loopt via HZ University of Applied Sciences. Denk eraan dat je deze hogeschool selecteert in Studielink om je in te schrijven voor de opleiding River Delta Development. We raden je aan om je zo snel mogelijk aan te melden zodat je voldoende tijd hebt om je op je studie voor te bereiden. Houd er rekening mee dat een motivatiebrief en een intakegesprek met de toelatingscommissie ook deel uit maken van de selectieprocedure. Het Studentenbureau van HZ zal je hier binnen drie werkdagen na ontvangst van je aanmelding over informeren. 

Aanmeldprocedure

 1. Aanmelden via Studielink
  Vraag een gebruikersnaam en wachtwoord aan zodat je je kunt registreren. Gebruik deze gegevens om in te loggen en meld je aan voor de opleiding River Delta Development bij HZ University of Applied Sciences. 
 2. Indienen van vereiste documenten via het Internationale Studenten Administratie Systeem van HZ 
  Nadat je je hebt aangemeld via Studielink, ontvang je binnen drie werkdagen een e-mail met een link naar ons Internationale Studenten Administratie Systeem.

Documenten

Maak je aanmelding compleet door de volgende documenten aan je dossier toe te voegen:

 • Een kopie van je bachelordiploma of gelijkwaardige kwalificatie en de bijbehorende transcript of records (cijferlijst). Als je nog niet bent afgestudeerd, of je hebt je diploma nog niet ontvangen, voeg dan een recente transcript of records (cijferlijst) toe.
 • Een kopie van geldig paspoort of ID-kaart
 • Een officiële Engelse taaltest (IELTS, TOEFL of Cambridge)
 • Je motivatiebrief

Alle bovengenoemde documenten moeten in Nederlands, Engels, Frans, Spaans of Duits zijn. Is dit niet het geval, voeg dan een vertaling in een van deze talen toe. Afgestudeerde studenten moeten een beëdigde vertaling van documenten betreffende vooropleidingen toevoegen. Voor studenten die nog niet zijn afgestudeerd, is een goede vertaling voldoende. Na het afstuderen moet echter wel een beëdigde vertaling worden overlegd.

Intakegesprek en aanvaardingsbrief

Als je aanmelding compleet is, informeren we je binnen een week over de toelating. Als je motivatiebrief goedgekeurd wordt ontvang je een uitnodiging voor een gesprek (face-to-face of via Skype). Indien je motivatiebrief en het intakegesprek beiden positief beoordeeld worden, ontvang je een bevestiging van toelating. Hiermee kun je studiefinanciering aanvragen.

Deadline voor aanmelden om te starten in september:

De uiterste inschrijvingsdatum is voor starten in september:
• 1 Augustus, EU studenten
• 1 Juni, Non-EU studenten


Vanwege de visumprocedure wijkt de uiterste inschrijfdatum voor niet-EU studenten af van uiterste inschrijfdatum voor Europese studenten.