Praktische informatie

Onderwijsvorm en locatie

De master River Delta Development is een voltijds Engelstalige masteropleiding. De onderwijslocatie is wisselend. Het eerste half jaar (30 EC) volg je bij de HZ in Middelburg, het tweede half jaar bij Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL) in Velp en het vierde blok van een half jaar bij Hogeschool Rotterdam. Een onderwijsweek bestaat uit een lesdag op de betreffende onderwijslocatie en vier projectdagen in een van de Living Labs. Afhankelijk van je voorkeur kan de locatie van de Living Labs variëren. Je kunt maximaal één semester onderzoek verrichten in een Living Lab in het buitenland.

Huisvesting

De hogescholen ondersteunen je indien gewenst, bij het regelen van huisvesting op locatie. Hetzij door zelf huisvesting aan te bieden, hetzij door je in contact te brengen met partijen die daarin kunnen voorzien.

Hoe vind ik een kamer in Middelburg?
Villex kan je helpen bij het vinden van woonruimte in Middelburg. Je kunt bij hen terecht voor een kamer in een studentenhuis, een studio, een klein of groot appartement, gemeubileerd of ongemeubileerd. Villex biedt zowel zelfstandige als gedeelde woonruimte. De prijzen variëren van €220 tot €600 (voor een huis). De meeste kamers bevinden zich in, of vlakbij het centrum. Laat Villex weten dat je je hebt ingeschreven voor de master River Delta Development.

Hoe vind ik een kamer in Velp?
HVHL heeft afspraken met een aantal lokale verhuurders over gemeubileerde kamers in studentenhuizen in Velp en Arnhem. Je hebt dan een eigen kamer en deelt de badkamer, keuken en wasmachine met andere (internationale) studenten. Deze gemeubileerde kamers kosten €380 - €450 per maand. Wil je gebruik maken van deze voorziening? Stuur dan een email naar [email protected] en geef aan dat je je hebt ingeschreven voor de master River Delta Development.
Ga je liever zelf op zoek naar een kamer? Neem dan eens een kijkje op de website van Arnhem Studiestad. Daar staan de organisaties die kamers in Arnhem en Velp verhuren overzichtelijk op een rij.

Hoe vind ik een kamer in Rotterdam?
Het vinden van een kamer in Rotterdam is makkelijker dan in Utrecht, Amsterdam of andere studentensteden. Begin alleen wel op tijd met zoeken. Wees slim en regel dit meteen nadat je aanmelding voor de studie is goedgekeurd. Kamerprijzen in Rotterdam starten vanaf ongeveer €300,- maar kunnen sterk variëren door o.a. locatie, oppervlakte en je woonwensen. Rotterdam wordt omringd door steden die een prima alternatief zijn voor woonruimte en die een goede verbinding hebben met het openbaar vervoer. Kijk op de huisvestingswebsite van Rotterdam University of Applied Sciences (RUAS) voor alle mogelijkheden voor (internationale) studenten, zoals short stay accommodations (SSH) en alternatieve aanbieders voor huisvesting. 

Kosten

Europese (EER) studenten, die nog niet eerder een Nederlands masterdiploma in het Hoger Onderwijs hebben behaald, betalen voor de master River Delta Development het wettelijke collegegeld. Voor het studiejaar 2024-2025 is dat vastgesteld op € 2.530 per jaar. Ook het tweede jaar van je opleiding betaal je het wettelijk collegegeld.

Niet-EER studenten of studenten die elders al een masteropleiding hebben afgerond betalen het instellingscollegegeld. Voor de master River Delta Development is dit bedrag voor studiejaar 2024-2025 vastgesteld op € 9.290 (voor 1 jaar). Het masterprogramma duurt twee jaar. 

Bijkomende kosten
Houd wat betreft bijkomende kosten rekening met ongeveer € 200. Deze extra kosten hebben te maken met excursies die we organiseren, deelname aan buitenschoolse activiteiten of met de aanschaf van aanvullend lesmateriaal. Voor boeken en readers zijn er geen extra kosten.

Eigen laptop
Je kunt gebruik maken van studieplekken die de hogescholen beschikbaar hebben, deze zijn echter niet allemaal uitgerust met een computer. We raden je dan ook aan je eigen laptop (of ander mobiel apparaat) mee te nemen. Ben je niet in het bezit van een laptop en mocht je overwegen om er een aan te schaffen, aarzel dan niet om contact op te nemen met de docent voor advies.

Blauw Deltalentenfonds
Waterschap Vallei en Veluwe stelt een beurs van €1000,- per jaar beschikbaar voor studenten die een watergerelateerde opleiding van HVHL volgen. Over dit Blauw Deltalentenfonds en de voorwaarden die daaraan verbonden zijn, lees je hier meer.

Studiefinanciering of Levenlanglerenkrediet

Als je nog in aanmerking komt voor reguliere studiefinanciering (lening, aanvullende beurs en/of studentenreisproduct) kun je deze aanvragen bij DUO.

Heb je geen recht meer op studiefinanciering dan kun je onder bepaalde voorwaarden toch geld lenen om het collegegeld te betalen: het Levenlanglerenkrediet. Je kunt het Levenlanglerenkrediet aanvragen voor de duur van de opleiding die je gaat volgen.

Betaal je voor je opleiding het wettelijk tarief voor collegegeld? Dan is dat het bedrag dat je per jaar kunt lenen. Betaal je het instellingscollegegeld? Dan kun je per jaar tot maximaal 5 keer het bedrag aan wettelijk collegegeld lenen. In dat laatste geval moet je bij je aanvraag voor het Levenlanglerenkrediet een verklaring van de onderwijsinstelling meesturen, waaruit blijkt hoe hoog het instellingscollegegeld is.

Het Levenlanglerenkrediet kan worden aangevraagd bij DUO. Meer informatie vind je op deze site van de Rijksoverheid. De Verklaring collegegeld/cursusgeld, die je nodig hebt als je het instellingscollegegeld moet betalen, kun je laten invullen en ondertekenen door het Studentenbureau van de HZ via [email protected].