Loopbaankansen

Aan het werk!

Onze afgestudeerden zijn professionals die kennis van het leven (biologie) koppelen aan technische kunde. Juist deze combinatie van niet alleen het hoofd, maar ook de handen is waardevol. Je kan na je studie aan de slag in een ziekenhuislaboratorium, waar je bijvoorbeeld onderzoek doet naar genetische defecten. Maar je kan ook gaan werken bij een overheidsinstelling, waar je onderzoek doet naar het voorkomen en bestrijden van bepaalde ziektes. 

Carrièremogelijkheden 'Biomedical Research' en 'Human Diagnostics'

Veel studenten kunnen na afloop van de opleiding direct aan de slag bij een organisatie waar ze al eens stage hebben gelopen. Er is onverminderd veel vraag naar goed geschoolde researchanalisten in universitair medische centra, de farmaceutische industrie en kleinere biomedische bedrijven.

Carrièremogelijkheden 'Food Safety and Health'

Gezonde voeding is 'booming' en dat geldt dus ook voor jouw carrièrekansen als expert op het gebied van Food Safety and Health. De arbeidsmarkt staat om je te springen! Je doet als productontwikkelaar onderzoek naar nieuwe technologieën om op industriële schaal gezonde voeding te ontwikkelen.
Of je geeft als voedingsconsulent voedingsadviezen, waarbij je je kennis over het menselijk lichaam, de samenstelling van voeding én de productie van voedingsmiddelen combineert. Je kunt voor al dit soort functies zowel terecht in het bedrijfsleven, bij onderzoeksinstituten, als bij de overheid. Andere mogelijkheden zijn bijvoorbeeld functies als R&D medewerker, productadviseur of zelfs zelfstandig ondernemer in deze groeimarkt... the sky is the limit!