Wij gebruiken cookies
Van Hall Larenstein gaat zeer zorgvuldig om met haar klanten informatie en zal deze gegevens nimmer aan derden ter beschikking stellen. Lees meer over ons Privacy- en Cookiebeleid.
De opleiding Bedrijfskunde en Agribusiness is een vierjarige opleiding. Ieder jaar is opgedeeld in vier perioden. De balans tussen theorie en praktijk is ongeveer gelijk. Ieder jaar maak je kennis met een andere rol in de bedrijfskunde. Zo start je met vakken gericht op het ondernemerschap. In jaar twee leer je managen, gevolgd door een jaar toegespitst op het adviseurschap. Je sluit de studie af in de rol als specialist.
Iedere periode volg je verschillende vakken gericht op bedrijfskunde. Wat is de samenhang van bepaalde afdelingen binnen het bedrijf? Met welke teams heb je te maken en hoe ga je daarmee om als er problemen zijn? Het product, de productie en het financiële aspect kunnen uiteraard niet ontbreken, net als het in de markt zetten van je product. Je brengt je opgedane kennis in de praktijk door een onderneming te simuleren en op stage te gaan in periode 3.
In het tweede en derde jaar kun je je specialiseren. Denk aan projectmanagement of bedrijfseconomie maar ook aan majors gericht op de voedselketens. HVHL werkt veel samen met vooraanstaande bedrijven in de food- en agrisector, waardoor jij aan de slag gaat met opdrachten vanuit het bedrijfsleven. Met het onderwijsconcept de ‘werkplaatsmethode’ ga je actief aan de slag met bijvoorbeeld een groepsopdracht. Docenten geven feedback als dat nodig is. Ook loop je in het tweede jaar stage in een internationaal bedrijf.
In jaar vier is het tijd om af te studeren. De eerste en tweede periode vul je met een projectstage waar je je buigt over één of meer verdiepende opdrachten. In de derde en vierde periode ga je op afstudeerstage. Met de afstudeeropdracht die je daar uitvoert, breng je alle kennis en ervaring van voorgaande jaren in de praktijk. Deze resultaten leiden uiteindelijk tot jouw diploma!
Jaar | Periode 1 | Periode 2 | Periode 3 | Periode 4 |
---|---|---|---|---|
1 | Jij als ondernemer | |||
Inleiding Bedrijfskunde Agrofood omgeving | Ondernemerschap & Innovatie Inkoop & Positionering | Junior traineeship Ontwerp productiebedrijf | Organisatie & Financiën Marketing & Onderzoek | |
2 | Jij als manager | |||
Major modules: o.a. Nieuwe Business Modellen, Projectmanagement en Bedrijfseconomie | Buitenlandse bedrijfsstage | |||
3 | Jij als adviseur | |||
Major modules: o.a. Supply Chain Management, Strategy and Change | Minor modules: o.a. Toekomstgericht Ondernemen | |||
4 | Jij als specialist | |||
Projectstage | Afstudeerstage |
Hoe blijf je alle monden voeden de komende jaren, met het uitzicht op grote tekorten? Het antwoord ligt in de handen van bedrijfskundigen met gerichte vakkennis, die de foodsector van binnen en van buiten kennen. Van plant tot supermarkt, zodat jij vragen vanuit de markt kunt helpen vertalen naar nieuwe ideeën, waarbij je financiële of logistieke belangen niet uit het oog verliest.
Heb je je afstudeeropdracht gehaald? Gefeliciteerd! Want je mag jezelf Bachelor of Business Administration (BBA) ‘Bedrijfskunde en Agribusiness’ noemen. Met jouw diploma op zak kun jij toegerust het verschil gaan maken binnen de agrifoodbusiness.