Studieprogramma

Studieprogramma Bedrijfskunde en Agribusiness

Door samenwerking met bedrijven als Westland Kaas en Lamb Weston Meijer, krijg je vanaf het begin van je studie echte opdrachten vanuit het bedrijfsleven; hoe leuk is dat! Daarbij werken we met de 'werkplaatsmethode'. Dit onderwijsconcept maakt het voor jou makkelijker om actief aan de slag te gaan. In de ochtend krijg je een introductie van de opdracht en vervolgens ga je in groepjes in gereserveerde ruimtes aan de slag. Docenten zijn dan stand-by zijn om je feedback te geven. Aan het einde van de dag komen we weer bijeen en laat je de uitwerking van de opdracht zien en kun je een deel van de opdracht afronden. De werkplaats verbetert de productiviteit en het teamgevoel.

Eigen bedrijfje

Tijdens je studie start en run je al een eigen bedrijfje. Eerst bedenk je samen met een groepje medestudenten een product, dat je gaat maken en verkopen. Daarna schrijf je een ondernemingsplan. Staat alles organisatorisch goed in de steigers, dan is het tijd om de wereld te bestormen met een promotiefilmpje over jullie product en verkoopactiviteiten. En dat filmpje maak je niet vrijblijvend, want elk jaar is er weer een felle competitie tussen de verschillende groepen... wie maakt het beste filmpje?

Voor studenten die topondernemer zijn: De Noorderlingen

Tijdens je studie werken aan het opzetten van je eigen bedrijf? Bij onze opleiding kan dat. Het programma van De Noorderlingen richt zich op een selecte groep studenten, eigenzinnige ondernemers die in de toekomst het verschil gaan maken voor het Noorden. Deze nieuwe helden worden optimaal ondersteund zodat zij een vliegende start maken. De Noorderlingen is een initiatief van verschillende hogescholen, in nauwe samenwerking met het noordelijk bedrijfsleven. Ben jij zo'n nieuwe ondernemende held...?

Werk-leertraject

Ook omvat de opleiding in Leeuwarden een speciaal werk-leertraject. Je doet daarmee tijdens je studie werkervaring op, én verdient meteen al geld. Da's pas een leuke ervaring. Doe die ervaring bijvoorbeeld op bij de Rabobank, Accon avm adviseurs & accountants en ABN Amro. Deze bedrijven bieden je de kans opleidingen te volgen en je wordt al helemaal ingewerkt. En na afloop heb je ook nog eens een grote kans al een baan te hebben - voordat je bent afgestudeerd! In de laatste twee jaar specialiseer je je verder. Daarnaast kies je een minor (keuzevak) om je kennis te verdiepen of juist  te verbreden, en een stage om je specialisatie in de praktijk te brengen. Je sluit je studie af met een afstudeeropdracht. Je bent dan helemaal klaar voor een baan.

Studieopbouw

Jaar Periode 1 Periode 2 Periode 3 Periode 4
1

Oriëntatie studie en werkveld

Sector en markt

Inkopen en adviseren

Duurzame agri en food

Marketing en research

Ondernemen en innovatie

Logistiek en kwaliteit

Organisatie en financiën

2 Major modules: o.a. Nieuwe Business Modellen, Projectmanagement en Bedrijfseconomie (Buitenlandse) Bedrijfsstage
3 Major modules: o.a. Supply Chain Management, Strategy and Change Minor modules: o.a. Toekomstgericht Ondernemen, Toegepaste bedrijfskunde en Natural Resource Management
4 Projectstage Afstudeerstage