Studenten vertellen

Verhalen van studenten Bedrijfskunde en Agribusiness

Studenten en afgestudeerden vertellen over hun ervaringen met de opleiding Bedrijfskunde en Agribusiness in Leeuwarden:

'Dit is een hele mooie kans om 4 maanden bij een grote bank in het buitenland te kunnen werken'

Werken bij een Nederlandse multinational in Australië? Studenten Bedrijfskunde en Agribusiness Marieke Zandvliet en Fabiënne Jager ervaren nu al hoe dat is! Ze lopen stage op het Rabobank hoofdkantoor in Sydney.

'Deze studie geeft veel vrijheid bij het invullen van opdrachten en stages'

Boerenzoon Tjamme Hoeksma vertel hoe lastig hij het vond om een studie te kiezen. Hij koos daarom bewust voor de brede opleiding Bedrijfskunde en Agribusiness in Leeuwarden en ontdekte dat hij de accountancysector leuk vindt.

'Zoek naar kansen en laat jezelf zien!'

Richard Dijkstra, directeur Pluimvee bij ForFarmers, kijkt met trots terug op zijn studie Bedrijfskunde en Agribusiness in Leeuwarden. Pro-activiteit en durven ondernemen dat zijn volgens hem de sleutelwoorden.

'Tijdens de opleiding heb ik al geleerd om zelfstandig te werken en ondernemend te zijn.'

Steven Koop mocht na zijn afstuderen meteen blijven bij Agrifac en is daar nu Business developer. Hij heeft inmiddels in Australië een vestiging op gezet en is nu bezig dit in Noord-Amerika te doen.

'De food & agrisector leent zich uitstekend voor verduurzaming.'

Mathijs Visser is na zijn opleiding als zzp'er begonnen en werkt momenteel als projectleider bij Biomassa Fryslân. Tijdens zijn stage en afstuderen richtte hij zich op de ontwikkeling van Nieuwe Business Modellen waarbij Duurzaam ondernemen centraal staat.

'Ik ben aangenomen omdat ik aantoonbare kennis heb van de Food & Agrisector'

Afgestudeerde Jannie Rietman werkt inmiddels op de marketing en communicatie afdeling van Palvé versgroep. Tijdens het sollicitatieproces had ze een streepje voor omdat ze dankzij deze opleiding specifieke kennis heeft van de food en agrisector: "(..) dat is niet zo als je gewone bedrijfskunde studeert."

'Duurzaamheid is een aspect wat me erg boeit'

Flora Munster onderzocht tijdens de module ‘Duurzame agri en food’ in het eerste jaar van de opleiding Bedrijfskunde en Agribusiness hoe je een kant-en-klare kip caesar salade duurzaam kunt produceren met de boeren uit Hollands Kroon.

'De opleiding heeft me geholpen competenties bij mijzelf te ontdekken en te ontwikkelen'

Joost Stroomer en Merel Monster studeerden allebei Bedrijfskunde en Agribusiness in Leeuwarden en zijn inmiddels samen getrouwd. Joost vertelt wat hij vanuit de opleiding toepast binnen zijn eigen zorgboerderij.

'Ik volgde in het laatste jaar een (afstudeer)traject bij Rabobank'

Dat is wat Berend de Vries deed tijdens zijn opleiding Bedrijfskunde en Agribusiness. Het leverde hem een leuke baan op als accountmanager Food en Agri bij Rabobank Drenthe.

'Vanaf dag één ben je praktijkgericht aan de slag'

Tijdens de module ‘Marketing en Onderzoek’ deden Jelmer Heida en Benny Brouwer een klanttevredenheidsonderzoek naar het toetjesassortiment bij een supermarkt.

'In twee jaar kan ik in Mongolië echt iets doen'

Afgestudeerde Albert Boersen heeft zijn diploma op zak, deed tijdens zijn studie buitenlandervaring op én heeft een agrarische achtegrond. Hij kreeg een mooi aanbod: voor twee jaar als herdmanager aan de slag in Mongolië.

'De opleiding biedt je voldoende mogelijkheden om jezelf uit te dagen'

Afgestudeerde Ramon Klaassens is zelfstandig ondernemer onder de naam Klaassens Advies. Met zijn specifieke kennis, begeleidt hij diverse opdrachtgevers in de agrarische sector. Benieuwd naar zijn ervaring met de opleiding?

'Na mijn afstuderen kon ik direct aan de slag'

Afgestudeerde Mischa Koster werkt als logistiek manager bij Heineken Brouwerijen. Want na de studie hoef je niet per se in de agrarische wereld aan de slag gaan. Ook veel banken, multinationals, accountants en adviesbureaus kunnen je goed gebruiken.