Studenten vertellen

Verhalen van studenten Bedrijfskunde en Agribusiness

Studenten en afgestudeerden vertellen over hun ervaringen met de opleiding Bedrijfskunde en Agribusiness in Leeuwarden.

"De basis voor mijn succes heb ik gelegd bij Hogeschool Van Hall Larenstein"

Douwe Faber richtte na zijn studie Bedrijfskunde en Agribusiness de Ekwadraat Group op, een adviesorganisatie die zich richt op de duurzame keten. Inmiddels 20 jaar verder blikt hij terug op zijn tijd bij HVHL.

"Dit is een hele mooie kans om vier maanden bij een grote bank in het buitenland te kunnen werken"

Werken bij een Nederlandse multinational in Australië? Studenten Bedrijfskunde en Agribusiness Marieke Zandvliet en Fabiënne Jager ervaren nu al hoe dat is! Ze lopen stage op het Rabobank hoofdkantoor in Sydney.
Lees hier hun verhaal.

"Deze studie geeft veel vrijheid bij het invullen van opdrachten en stages"

Boerenzoon Tjamme Hoeksma vertelt hoe lastig hij het vond om een studie te kiezen. Hij koos daarom bewust voor de brede opleiding Bedrijfskunde en Agribusiness in Leeuwarden en ontdekte dat hij de accountancysector leuk vond.
Lees hier zijn verhaal.

"Zoek naar kansen en laat jezelf zien!"

Richard Dijkstra, directeur Pluimvee bij ForFarmers, kijkt met trots terug op zijn studie Bedrijfskunde en Agribusiness in Leeuwarden. Pro-activiteit en durven ondernemen zijn volgens hem de sleutelwoorden.
Lees hier zijn verhaal.

"Tijdens de opleiding heb ik al geleerd om zelfstandig te werken en ondernemend te zijn."

Steven Koop mocht na zijn afstuderen meteen blijven bij Agrifac en is daar nu Business Developer. Hij heeft inmiddels een vestiging opgezet in Australië en is nu bezig dit in Noord-Amerika te doen.
Lees hier zijn verhaal.

"De food & agrisector leent zich uitstekend voor verduurzaming."

Mathijs Visser is na zijn opleiding als zzp'er begonnen en werkt momenteel als projectleider bij Biomassa Fryslân. Tijdens zijn stage en afstuderen richtte hij zich op de ontwikkeling van Nieuwe Business Modellen waarbij Duurzaam ondernemen centraal staat.
Lees hier zijn verhaal.

"Ik ben aangenomen omdat ik aantoonbare kennis heb van de Food & Agrisector"

Afgestudeerde Jannie Rietman werkt inmiddels op de marketing en communicatie afdeling van Palvé versgroep. Tijdens het sollicitatieproces had ze een streepje voor, omdat ze dankzij deze opleiding specifieke kennis heeft van de food en agrisector: "Als je gewone bedrijfskunde studeert is dat niet zo", vertelt ze.
Lees hier haar verhaal.

"Duurzaamheid is een aspect wat me erg boeit"

Flora Munster onderzocht in het eerste jaar van haar opleiding, tijdens de module ‘Duurzame Agri en Food’, hoe je een kant-en-klare 'kip Caesar salade' duurzaam kunt produceren met boeren uit Hollands Kroon.
Lees hier haar verhaal.

"De opleiding heeft me geholpen competenties bij mijzelf te ontdekken en te ontwikkelen"

Joost Stroomer en Merel Monster studeerden allebei Bedrijfskunde en Agribusiness in Leeuwarden en zijn inmiddels getrouwd. Joost vertelt wat hij vanuit de opleiding toepast binnen zijn eigen zorgboerderij.
Lees hier hun verhaal.

"Ik volgde in het laatste jaar een (afstudeer)traject bij Rabobank"

Dat is wat Berend de Vries deed tijdens zijn opleiding Bedrijfskunde en Agribusiness. Het leverde hem een leuke baan op als accountmanager Food en Agri bij Rabobank Drenthe.
Lees hier zijn verhaal.

"Vanaf dag één ben je praktijkgericht aan de slag"

Tijdens de module ‘Marketing en Onderzoek’ deden Jelmer Heida en Benny Brouwer een klanttevredenheidsonderzoek naar het toetjesassortiment bij een supermarkt.
Lees hier hun verhaal.

"De opleiding biedt je voldoende mogelijkheden om jezelf uit te dagen"

Afgestudeerde Ramon Klaassens is zelfstandig ondernemer onder de naam Klaassens Advies. Met zijn specifieke kennis, begeleidt hij diverse opdrachtgevers in de agrarische sector. Benieuwd naar zijn ervaring met de opleiding?
Lees hier zijn verhaal.

"Na mijn afstuderen kon ik direct aan de slag"

Afgestudeerde Mischa Koster werkt als logistiek manager bij Heineken Brouwerijen. Na deze studie hoef je namelijk niet per se aan de slag te gaan in de agrarische wereld. Ook veel banken, multinationals, accountants en adviesbureaus kunnen je goed gebruiken!
Lees hier zijn verhaal.

"Mijn visie op de wereld en het beroepsveld is verbreed!"

Niels Veldkamp student Bedrijfskunde en Agribusiness, heeft stage gelopen in Zambia. Het was een oriënterende stage, met als doel het verruimen van kennis en inzicht in de agrarische sector en het opdoen van praktijkervaring.
Lees hier zijn verhaal.