Loopbaankansen

Binnen de studie Bedrijfskunde en Agribusiness heb je de mogelijkheid om je te specialiseren of je zo breed mogelijk op te laten leiden. Dat maakt jou niet alleen gewild in de agrifoodsector zoals landbouwbedrijven, producenten of retailersbedrijven. Ook in het zakenleven, het bankwezen of de uitzendbranche is er veel vraag naar gespecialiseerde bedrijfskundigen. Liever internationaal oriënteren? Ook dat is mogelijk als daar jouw voorkeur ligt.

Student Bedrijfskunde en Agribusiness op transport container

Wat kun je worden?

De functies die jij als bedrijfskundige kunt uitvoeren zijn ontzettend divers. Zo kun je aan de slag als inkoper, logistiek manager, agrarisch consultant, bedrijfsleider, teeltmanager, gebiedsmakelaar, marketingmanager of ondernemer. In welk bedrijf je dat doet bepaal je helemaal zelf. Op een aantal van deze functies gaan we iets dieper in:

Supply Chain Manager

In deze functie ben jij verantwoordelijk om de productie en levering van producten of diensten zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. Je managet de logistieke afdeling, hebt inzicht in de voorraden en zorgt dat jouw medewerkers hun werk zonder onderbrekingen kunnen uitvoeren.

Marketing Manager

Altijd al leiding willen geven aan een marketingafdeling? Je bouwt aan offline en online campagnes, bepaalt strategisch marketingbeleid, doelstellingen en merkpositionering van het bedrijf. Je werkt hiervoor samen met salesmedewerkers en vormgevers. Ook zorg je dat jouw marketingteam zich kan ontwikkelen.

Teammanager

Als teammanager ben je de schakel tussen team en directie. Je houdt de voortgang van projecten in de gaten, denkt mee over strategie en houdt de planning bij. Ook neem je personeel aan en ondersteunt hen in hun ontwikkeling. Je motiveert en zorgt voor een veilige werksfeer.

Financieel adviseur 

Voor budgethouders van teams en de organisatie ben jij als financieel adviseur onmisbaar. Je adviseert op financiële vraagstukken, maakt budgetverantwoordingen en -analyses en draagt bij aan planning controle documenten. Ook adviseer je het management en houd je je bezig met bijvoorbeeld het coördineren van begrotingen en de jaarrekening.

Kom naar de open dag! Aanmelden

Doorstuderen?

Liever nog een jaar in de schoolbanken? Binnen de hogeschool kun je verder specialiseren met de aansluitende 1-jarige master Innovations in Food and Dairy Chains. Ook wanneer je een andere richting op wilt, is doorstuderen zeker een mogelijkheid.

Meld je aan via Studielink Klik hier!

"De basis voor mijn succes heb ik gelegd bij Hogeschool Van Hall Larenstein"

Douwe Faber richtte na zijn studie Bedrijfskunde en Agribusiness de Ekwadraat Group op, een adviesorganisatie die zich richt op de duurzame keten. Inmiddels 20 jaar verder blikt hij terug op zijn tijd bij HVHL.