Wij gebruiken cookies
Van Hall Larenstein gaat zeer zorgvuldig om met haar klanten informatie en zal deze gegevens nimmer aan derden ter beschikking stellen. Lees meer over ons Privacy- en Cookiebeleid.
Met behulp van scheikunde en biologie leer je meer te begrijpen van voedingsmiddelen. Je houdt je bezig met praktische en specialistische zaken: gezondheid, productontwikkeling, kwaliteit, onderzoek, voeding en consumentengedrag.
In de eerste twee jaar van je opleiding maak je kennis met de vele facetten van de voedingsindustrie en aspecten van voeding & gezondheid. In de modules werk je aan basisvaardigheden zoals werken in teams, ondernemerschap en presenteren. Je doet praktijkervaringen op in het laboratorium, de voedingsmiddelenhallen en met de tienweekse juniorstage. In het tweede deel van je studie krijg je de kans om je te specialiseren en je kennis te verdiepen in onderwerpen die jou het meest aanspreken. Daarnaast kun je je kennis ook nog verbreden met je keuze voor een minor, bijvoorbeeld Dairy Technology, Humane Voeding en Gezondheid, Ondernemerschap of Toxicologie. Je specialisatie breng je in de praktijk in je laatste studiejaar met een projectstage en een afstudeeropdracht.
Jaar | Periode 1 | Periode 2 | Periode 3 | Periode 4 |
---|---|---|---|---|
1 | Werken in het lab Werkveld-oriëntatie Bakkerij-technologie Wiskunde | Voeding en gezondheid Vleesverwerking Microbiologie | Runnen van een onderneming Zuiveltechnologie Statistiek | Verwerking plantaardige producten Organisatie en financiën |
2 | Zuivelproduct-kunde Marketing en logistiek | Biochemie Research-manament | Kwaliteit- en informatie-systemen Biertechnologie en enzymen | Juniorstage |
3 | Specialisatie | Minor | ||
4 | Projectstage | Afstudeeropdracht |