Specialisaties

Food Technology

Je werkt aan het ontwikkelen van nieuwe producten en verbetering van processen. Denk bijvoorbeeld aan plantaardige eiwitten verwerken in snacks of het verwerken van reststromen in voedingsmiddelen.  Kwaliteit, gezondheid en innovatie zijn belangrijke begrippen. Er komt heel wat kijken bij de introductie van nieuwe producten op de markt. Food Technology biedt jou een brede basis, waarmee je alle kanten op kunt! Deze specialisatie wordt in Leeuwarden aangeboden.
Lees meer.

Food Safety and Health

Gezonde voeding is erg belangrijk voor een gezond lichaam. Dat wordt door steeds meer mensen onderstreept. Gelukkig maar! Er wordt door het bedrijfsleven hard aan getrokken om producten te maken die lekker én gezond zijn. Het vakgebied van voeding is continu in beweging: nieuwe producten, productiewijzen, gevaren en risico’s verschijnen in hoog tempo. Consumenten stellen hoge eisen. Nieuwe feiten over voedselveiligheid en gezondheid moeten worden omgezet in wet- en regelgeving. Om aan al deze behoeften te voldoen, heb je specialisten nodig zoals jij! Een uitdaging voor jou? Deze specialisatie wordt zowel in Velp (Engels) als in Leeuwarden (Nederlands) aangeboden. 
Lees meer.

Process Engineering

Belangstelling voor voedingsmiddelen maar ook voor het proces? Willen de pepermuntjes niet drogen bij vochtig zomerweer? Jij lost het probleem op! Energie besparen bij het produceren van babyvoeding? Ga er maar aan staan. Overal in de sector staat men te springen om  mensen die weten wat wel en niet kan met voedingsmiddelen. Zie je kans om je technologische kennis te gebruiken in een boeiend vakgebied! Deze specialisatie wordt in Leeuwarden aangeboden. 
Lees meer.