Specialisatie

Smart City Development

Bij Management van de Leefomgeving in Velp kun je je specialiseren in Smart City Development. Je leert hier hoe je de verschillende gebruikers betrekt bij de organisatie en inrichting van hun stedelijke leefomgeving. En hoe leer je dat het best? Door de straat op te gaan!

Living labs

Vanaf het eerste jaar werk je aan actuele vraagstukken voor externe opdrachtgevers. Je onderzoekt bijvoorbeeld hoe bewoners van Arnhem hun leefomgeving ervaren. Of wat je in de wijk kunt doen om de gevolgen van klimaatverandering tegen te gaan. Je krijgt te maken met nieuwe technologieën op het gebied van ICT, water, energie, duurzaam bouwen, luchtkwaliteit en transport. Je gaat bovendien aan de slag in Living Labs. In deze onderzoeksomgeving werk je aan actuele vraagstukken, samen met docenten, experts, opdrachtgevers, ondernemers en bewoners. Je leert hoe je met behulp van communicatie mensen en geld kunt verbinden aan een initiatief of plan. Ook leer je hoe je dat plan uitwerkt en verwezenlijkt met jouw persoonlijke vaardigheden.

Skills

Ook je praktische skills zijn belangrijk! We leren je te werken met nieuwe computerprogramma’s, zodat je gebruik kunt maken van allerlei data (Geografische Informatie Systemen), we leren je alles over de toepassing van groen en water in het stedelijk gebied en je werkt aan je tekenvaardigheid. Want we willen ook dat jij je verhaal straks goed kunt overbrengen aan professionals of inwoners!

In Leeuwarden wordt een andere specialisatie van Management van de Leefomgeving aangeboden: Toegepaste aardrijkskunde.