Opleiding: Bachelor
Locatie: Velp (bij Arnhem)
Opleidingsduur: 4 jaar
Taal: Nederlands
Soort: Voltijd

Land- en Watermanagement (bachelor voltijd)

Kom een dagje proefstuderen! Inschrijven

Zo maak jij Nederland klimaatbestendig

Je bent ondernemend. Je ziet jezelf zeker wel grote(re) en kleine(re) projecten op het gebied van watersystemen, grondwater en infrastructuur managen. En slimme oplossingen bedenken voor de (inter)nationale watervraagstukken van nu en van de toekomst.

Mooi: dan is deze relevante en avontuurlijke opleiding jou op het lijf geschreven. en dijken staan onder druk. Klimaatverandering veroorzaakt steeds meer uitdagingen in de watersector.

Wereldspeler

Hoe klein misschien ook, als het om waterbeheer en waterwerken gaat is Nederland de absolute wereldspeler. Omdat we zo´n laaggelegen landje zijn, weten we als geen ander wat er allemaal komt kijken bij veilig en fijn samenleven met water. Daarom ook wordt er in ons land dag en nacht gewerkt aan zaken als dijkversterking, beekherstel, rivierverruiming, water in de stad en zoetwatervoorziening.

Nog innovatiever

En dan is er natuurlijk de klimaatverandering. Die daagt ons nog meer uit. En vraagt - ja, ook aan jou - om nog betere ideeën en nog innovatievere oplossingen. Om water de ruimte te geven en deze ruimte nog slimmer, veiliger en mooier te benutten. En te komen tot een fijne leefomgeving. Voor wonen, werken, recreëren, landbouw en natuur. In perfecte harmonie.

Van breed naar steeds specialistischer

Dat ga je dus allemaal leren. Niet alleen, nee, juist samen met belanghebbenden. Je leert plannen te maken en hun haalbaarheid te berekenen. Je leert projecten op een duurzame manier uit te voeren. Je begint breed, maar ontwikkelt je steeds specialistischer in de praktijk. En met je hbo-diploma op zak stroom je zo door naar een master. Of kun je meteen aan het werk. Dat is er in overvloed. Want water heeft, water is de toekomst. Ook jouw toekomst.

Studenten Land- en Watermanagement achter de computer
Aanmelden voor deze studie Studielink
Brochure aanvragen? Klik hier!